• Moorfielder

    Theo Beumer

Moorfielders met winst zomerstop in

EDE Moorfielders behaalde zondagmiddag tegen Houten Dragons een16-11 zege.

,,Dat geeft een heerlijk gevoel, met winst de zomerstop in. Maar de zege had veel hoger moeten uitvallen.Bij een 7-0 voorsprong na twee innings verslapten we. De gasten kwamen terug tot 7-7 en in de vijfde inning tot 8-8. Daarna nam Moorfielders definitief afstand", blikte Max Verkleij terug.

Moorfielders, waar werper Stefan Kuipers een uitstekende wedstrijd speelde, neemt in de derde klasse nu de vierde plaats in. Koploper is Domstad Dodgers 2 met 13-21. Het op de tweede plaats staande Wombats 1 is virtueel koploper met 12-20.

,,Dat is de ploeg waartegen wij op 20 augustus na de zomerstop openen. Het wordt zaak dat Moorfielders een wedstrijd tegen een ploeg die hoger op de ranglijst staat wint."

Stefan Kuipers was niet alleen als werper goud waard. Ook aan slag stond hij zijn mannetje.

,,Hij heeft een aantal punten aan slag binnen gehaald. Na zeven innings werd hij als werper vervangen door Maarten Buijs. In de laatste innings liep de stand naar 16-11 op", ging Verkleij verder.

In de korte zomerstop traint Moorfielders gewoon door. ,,Het zal af en toe lastig zijn de selectie compleet te hebben. De vakantieperiode is daar debet aan. Maar daar heeft elke honkbalploeg in onze klasse last van", besloot Verkleij.