• Theo Beumer

Moorfielders laat zege glippen bij Nieuwegein Diamonds

EDE Moorfielders verloor nipt met 6-7 bij Nieuwegein Diamonds. Een nederlaag die gezien het goede spel onnodig was.

,,Er werd verdedigend goed gespeeld. Werper Stefan Kuipers en zijn verdediging hadden er goed het oog in. Ik denk dat Moorfielders het in de vierde tot en met zesde inning heeft laten liggen. Met een 3-2 voorsprong, enkele keren de honken vol, werd niet toegeslagen", keek aanvoerder Max Verkleij terug.

De thuisploeg begon sterk en zette in de eerste inning een 2-0 voorsprong van op het scorebord.

VOORSPRONG ,,Wij herstelden ons goed en na drie innings was het 3-2 voor Moorfielders. Mede door een dubbel van de goed spelende Roel Slangen", had de aanvoerder laten noteren.

In de zevende inning nam Moorfielders een 4-3 voorsprong.

,,Nieuwegein Diamonds deed in de achtste inning wat terug (4-4). In de negende inning namen wij een 6-4 voorsprong. Eerlijk gezegd dacht ik dat de zege binnen was. De thuisclub dacht er, ondanks goed gooien van de ingewisselde werper Daan Buijs anders over. Zij trokken het duel met een 7-6 zege naar zich toe."

De ploeg van coach Daan Homan blijft in de derde divisie op de vierde plaats staan. De Edenaren hebben na tien wedstrijden acht punten verzameld. Wombats 1 blijft koploper met zestien punten uit negen wedstrijden.

SERIE ,,Moorfielders moet echt een serie gaan neerzetten wil het nog een rol van betekenis gaan spelen. Voor de korte zomerstop ontmoeten we komende zondag op eigen veld het op de tweede plaats staande Domstad Dodgers 2. Daarna volgt nog Houten Dragons alvorens op 20 augustus koploper Wombats wacht", besluit Verkleij.

De zondag te spelen wedstrijd tegen Domstad Dodgers 2 begint om 14.00 uur op Sportpark De Hoekelumse Eng, Kanonnenpad 4, Ede. De toegang is gratis.