• Theo Beumer

Lunteren krijgt lesje in effectiviteit

LUNTEREN ,,Wij moeten er nog mee leren omgaan dat de tweede klasse een treetje hoger is. Fouten worden veel sneller afgestraft. En als je dan zelf toch een aantal mooie kansen laat liggen, is een 2-5 nederlaag tegen Lelystad snel verklaard'', keek Bart Schreuder terug op de wedstrijd.

 

Lunteren kende een beroerde start. Binnen vijf minuten was het 0-2 door Bas de Ruiter en Roberto Doufikar. ,,We lieten ons twee keer verrassen'', had de trainer van Lunteren gezien.

 

,,Ik moet zeggen dat ons veldspel redelijk goed verzorgd was. Het spel speelde zich ook voornamelijk op de helft van Lelystad af. Via een mooie aanval met Bob van den Hudding, scoorde Mark Drijvers de 1-2. En op slag van rust werd het 2-2 nadat Max Degenaar zijn broer Rick in staat stelde de 2-2 te scoren.''

 

BLESSURES Lelystad speelde toen al met tien man door een rode kaart van Emre Akca.  De thuisploeg had Robert van den Broek en Jordi Duits al door blessures moeten vervangen. ,,Dat was jammer, en zeker niet ideaal. Ook al omdat het twee centrumverdedigers zijn.''

 

Kort na de rust kwamen de bezoekers door Joshua Tijdens op 2-3. ,,Ik moet het nog even nazien. Maar een paar jongens lieten hun man lopen. Dat is op dit niveau killing.'' Met een vrije trap leek Lelystad de wedstrijd in het slot te hebben gegooid. Zeker ook omdat het door rood van Ruben van de Fliert het weer tien tegen tien was.

 

,,Toch kregen wij nog een stuk of vier goede kansen op 3-4. Ook viel er nog een keer rood bij Lelystad. Wordt het 3-4, ga je er toch weer in geloven. Met 2-5 (Mohammed Hammouchi) was het echt over'', wist ook Schreuder.

 

Die zal zeker in defensief opzicht moeten puzzelen voor de ontmoeting tegen Hierden. Robert van den Broek (lies) en Ruben van de Fliert (schorsing) zijn er zeker niet bij.

 

Ruben van de Fliert, hier op archief foto, kreeg rood tegen Lelystad.