• Ted Walker

Hoge doelstellingen bij Roy Bijsterveld

EDE ,,Elk nieuw voetbalseizoen levert nieuwe uitdagingen op. Niet alleen voor Fortissimo maar ook voor mij persoonlijk. Ik wil met Fortissimo promoveren naar de derde klasse en zeker twintig doelpunten maken."

 

Eip Janssen

 

Aan het woord is de in de eerste selectie teruggekeerde 25-jarige Roy Bijsterveld.

 

,,Nadat ik een aantal jaren in het eerste had gespeeld bij Marco Rou en Marcel Tombokan koos ik voor het zaterdagvriendenteam. Waarom? Ik wilde graag op zaterdag spelen en met vrienden. Nu de club naar de zaterdagcompetitie is overgestapt hebben wij ons weer beschikbaar gesteld", gaat de schoolboeken-inkoper bij Iddink verder.

 

BELANGRIJK Nu wil de aanvaller belangrijker worden voor zijn club, maar ook een meerwaarde betekenen voor de jonge selectie.

 

,,Het zal geen gemakkelijke opgave zijn, maar wel een uitdagende. Ik ben met mijn vijfentwintig jaar in de ogen van een aantal medespelers al een routinier", grapt Bijsterveld.

Hij ziet zijn rol door het interim duo Marco Stap/Paul Bremer, dat de zieke hoofdtrainer Marcel Tombokan vervangt, al gewaardeerd.

,,Zij zijn echt met het team bezig. Waar Paul tactisch en technisch heel vaardig is, is Marco juist de bindende factor naar de groep. Hij weet precies op de juiste momenten de gevoelige snaar te raken. "

 

In de voorbereiding werd wat wisselend geacteerd.

 

,,Maar het voordeel was wel dat tegen ploegen als FC Jeugd, Edesche Boys en SC Oranje werd gespeeld, met een soms compleet andere speelstijl. Hoewel ik de klasse waarin wij zijn ingedeeld nauwelijks ken, verwacht ik dat elke zaterdag. Het grote Fortissimo van de zondag zal hier en daar tot favoriet worden gebombardeerd. Dan weet je dat je als ploeg weinig ruimte krijgt en het zelf moet afdwingen", gaat de gretige aanvaller verder.

 

DERBY Hij kan zich nu al verheugen op de eerste zaterdagmiddag competitiederby tegen 'buurman Ede/Victoria'.

 

,,Dat is gelukkig pas op 12 november. De spelers kennen elkaar behoorlijk goed. Een paar spelers zijn Fortissimo naar Ede/Victoria overgestapt. Dat geeft toch een andere dimensie aan zo'n derby."

 

Roy Bijsterveld weet dat, wil hij zijn doelstelling halen, er met het hoofd en hart moet worden gespeeld.

 

,,Ik weet wat je bedoelt. Maar ik ben inmiddels een paar ouder en heb meer ervaring. Natuurlijk kun je tegen een onnodige kaart of schorsing aanlopen. Maar voorkomen is beter dan genezen. Dus bij elke actie denk ik wel twee keer na voordat er wat onbezonnens gebeurt."

 

TEAMSPELER Hij voegt er nog iets belangrijks aan toe.

 

,,Acties maken, scoren, dat wil elke aanvaller. Maar ik ben ook een speler, die anderen in scoringspositie brengt. Als het door assists lukt winst te behalen kan ik daar ook van genieten. Ik ben sowieso een voetbalgenieter en een trainingsdier. Ik sla zelden over."

 

Bijsterveld, opgegroeid in de jeugd van Fortissimo, is een echte clubman die de stap van zondag naar zaterdag toejuicht.

 

,,Ik denk dat het de club een 'boost' geeft. Ook de binding met de jeugdspelers wordt daardoor versterkt. De tijd van vrijblijvend voorbereidingsvoetbal is voorbij.

 

Fortissimo begint zaterdagmiddag het avontuur in de vierde klasse met een thuiswedstrijd tegen Veenendaal.

 

,,Ik kan haast niet wachten tot de bal weer echt rolt. Ik verwacht best veel toeschouwers die benieuwd zijn naar het nieuwe Fortissimo. Bij een goed resultaat moeten we er dan maar een echte zaterdagmiddag 'derde helft' van maken", besluit hij enthousiast.

 

Aanvaller Roy Bijsterveld bezegelt afspraak: twintig doelpunten en promotie.