• Sedat Akdeniz
  • Eip Janssen

FC Jeugd kijkt uit naar nieuw kunstgrasveld op Hoekelumse Eng

EDE In de gemeenteraad van Ede is donderdagavond een door de PVDA en Gemeentebelangen Ede ingediende motie om op sportpak Hoekelum nog een kunstgrasveld aan te leggen aangenomen.

,,Dat is heel goed nieuws voor onze club. Maar ook voor onze buurman Ede/Victoria waarmee wij goed overleg hebben. Het is de bedoeling dat het nieuw aan te leggen kunstgrasveld door beide clubs wordt gebruikt", reageert FC Jeugdvoorzitter Senol Pehlivan verheugd.

Het hoofdveld van FC Jeugd verkeert in een matige staat. Het is ongelijk en maakt het spelen er niet gemakkelijker op. Dat kwam tijdens het 25-jarig jubileum van de Edese derde klasser in de speeches al aan de orde.

De aanwezige sportwethouder Johan Weijland kon toen nog niet echt reageren. Maar de aanwezige raadsleden Rasit Gorgulu (PvdA) en Peter de Pater (Gemeentebelangen Ede) pikten het duidelijke signaal wel op.

De BEV (Belangengemeenschap Edese Veldvoetbalverenigingen) heeft bij monde van voorzitter Jan Randewijk het onderwerp capaciteitsproblemen sportvelden/kunstgrasvelden ook al een jaar of twee aangekaart.  

MEEVALLER ,,De gemeente Ede heeft een meevaller van ongeveer drie miljoen in de begroting. Dat was een van de redenen waarom deze motie in de gemeenteraad zo breed werd gesteund. Uiteindelijk waren alleen SGP, Burger Belangen en Christen Unie tegen. De stemverhouding van 26 voor en 13 tegen is duidelijk. Nu is de wethouder aan zet. Maar ik verwacht dat hij de motie niet naast zich neerlegt", gaat de voorzitter verder.

De derdeklasser die in geval van heel slecht weer kan uitwijken naar een kunstgrasveld elders op het complex Hoekelum zal dat niet permanent doen.

,,Als het weer het toe laat willen wij op ons hoofdveld (gras) blijven spelen. De reden is dat wij verantwoordelijk zijn voor hetgeen op de velden gebeurd. Vanuit de kantine en bestuurskamer is er toezicht. En we lopen wellicht ook kantine inkomsten mis om dat mensen het te ver lopen via naar de FC Jeugd kantine."

MIJLPAAL De preses spreekt na dit voor FC Jeugd zo mooie besluit van een nieuwe mijlpaal in de prille geschiedenis.

,,In het afgelopen seizoen vierde FC Jeugd het 25-jarig bestaan. Verankerd in de Edese sportgemeenschap met een eigen cultuur. Promotie naar de derde klasse waarin FC Jeugd een woordje meespreekt. Een nieuwe kantine op Sportpark Hoekelumse Eng met vrijwel zeker een kunstgrasveld waardoor de wedstrijden minder snel afgelast hoeven te worden. FC Jeugd dat haar naam eer aan doet doordat er weer jeugdteams zijn. Het bestuur is tevreden over de huidige ontwikkeling. Met als uiteindelijke doel FC Jeugd naar een nog hoger niveau te tillen", besluit Senol Pehlivan.

 

Foto 1: Kan FC Jeugd binnenkort nieuwe successen op een permanent kunstgrasveld vieren?

Foto 2: Op de onlangs gehouden jubileumreceptie kwam het onderwerp 'kunstgrasveld' al uitgebreid ter sprake