• Martijn Bergman

Wethouder: 'Ede legt zich niet neer bij eis COA'

OTTERLO Volgens wethouder Willemien Vreugdenhil van Ede (CDA) is het pertinent onwaar dat burgemeester Cees van der Knaap en zijzelf alleen als Den Haag dat vraagt de omvang van het asielzoekerscentrum (AZC) in Otterlo ter discussie te stellen.

Dat meldt zij op de Facebook-pagina van het Otterlose raadslid Gabriëlle Hazeleger (GB). Zoals bekend gaan de plannen uit van de komst van 600 asielzoekers naar het momenteel braakliggende recreatiepark De Lindehof.

Vreugdenhil: ,,De eis van het COA, het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, is niet een eis waar de gemeente zich bij neerlegt. Dat was niet zo, dat is niet zo. Ik wil me heel graag samen met Otterlo inspannen voor een goede uitkomst.''

,,Al weken zijn wij in gesprek met het COA over de omvang. We zullen de gesprekken over de omvang niet staken. Zonder draagvlak in de raad en gemeente kunnen we niet. We staan voor dezelfde opgave. Ben heel blij met de gesprekken met vertegenwoordigers uit het dorp'', schrijft Vreugdenhil.

Naar eigen zeggen zal ze woensdagavond tijdens de bewonersbijeenkomst in het cultureel centrum van 's Heeren Loo nader uitleg geven. De Otterlose ondernemer Henk Theunissen verwijst op dezelfde Facebook-pagina naar uitspraken die de burgemeester gedaan heeft tijdens het overleg met leden van de kerngroep uit Otterlo. ,,Ik hoop dat u woensdag kunt bevestigen dat deze uitspraak onjuist was en dat u en de burgemeester alles in het werk stellen om een eerlijke verdeling over de gemeente Ede, de buitendorpen en de bevolking te gaan regelen.''

Label:

Vluchtelingen