• Freek Wolff

VVD: 'Oud-wethouder mogelijk onder ede horen'

LUNTEREN ,,Mogelijk moet oud-wethouder Rob Spiegelenberg onder ede gehoord worden over de AZC-kwestie op de Goudsberg.'' Dat oppert de VVD in Ede. De fractie heeft schriftelijke vragen gesteld.

De VVD wil van het college duidelijkheid over de toezegging van oud-wethouder Spiegelenberg. Spiegelenberg zou in zijn functie als wethouder een toezegging hebben gedaan aan de bewoners rond de Goudsberg in Lunteren dat na sluiting van AZC Goudsberg er geen nieuw AZC meer zou komen. Deze toezegging ligt niet vast in de gemeentelijke archieven en daarmee is het geen harde toezegging waaraan het huidig college zich gebonden voelt, meldt VVD Ede in een persbericht.

De bewoners van Lunteren winden zich op over deze gemeentelijke reactie. Zij vragen zich volgens de VVD af of zij verantwoordelijk gehouden kunnen worden dat een toezegging van een oud-wethouder in functie wordt vastgelegd in een collegebesluit. ,,Door deze ambtelijke opstelling daalt het vertrouwen van de Lunteranen in de Edese politiek nog verder beneden nul'', vindt de VVD.

HELDERHEID De VVD vindt dat in de komende weken helder moet worden of wethouder Spiegelenberg deze toezegging heeft gedaan. Vervolgens welke bestuurlijke consequenties daaraan verbonden moeten worden. ,,Mogelijk moet het college om iedere schijn van belangentegenstelling te vermijden oud-wethouder Spiegelenberg onder ede horen. Niet is uit te sluiten dat over deze zaak een WOB verzoek is of wordt ingediend. Voorkomen moet worden dat de gemeente een ingenomen standpunt moet bijstellen als gevolg van informatie die middels een WOB verzoek op tafel komt.''

Volgens de gemeente is een oude toezegging van wethouder Spiegelenberg niet geldig, zo werd eerder deze week duidelijk.

Label:

Vluchtelingen