VluchtelingenWerk zoekt taalvrijwilligers in Ede

EDE ,,Als taalmaatje bied je mensen in de gemeente Ede die het Nederlands onvoldoende machtig zijn extra ondersteuning. Het leren van de Nederlandse taal staat hierbij centraal. Op dit moment zoeken we een aantal nieuwe vrijwilligers (mannen)", zegt Marijke Toorman van VluchtelingenWerk Oost Nederland.

VluchtelingenWerk en de gemeente Ede slaan hun handen ineen in het taalmaatjesproject. Daarin willen ze taalmaatjes matchen met mensen voor wie dit een goede manier kan zijn om de Nederlandse taal (verder) te leren en beter te functioneren in de maatschappij. Dat kan gaan om vluchtelingen die aan het inburgeren zijn, maar ook andere Edenaren die het Nederlands onvoldoende machtig zijn. In het contact met het taalmaatje kunnen anderstaligen op een ontspannen en gezellige manier bezig zijn met het oefenen van de Nederlandse taal.

,,Gemiddeld vraagt het begeleiden van één cliënt ongeveer 1,5 uur per week. Je kunt ook aan meerdere mensen tegelijkertijd gekoppeld worden, afhankelijk van de tijdsinvestering die je wilt leveren. Taalcoaching levert tevens veel leuke momenten, hartelijke ontvangst bij mensen thuis en interculturele ontmoetingen op. Interesse? Neem dan contact op met Anneke Scholten, via telefoon 0318- 687200 of via email: ascholten@vwon.nl"