Vervoerders Gomes en Noot actief in Zeist en Driebergen

EDE ,,Dit is een verzwaring van onze positie in de regio." Dat zegt directeur Herman Bovenschen van Taxi Gomes in Barneveld over de overname van werk van het failliete gegane Taxibedrijf Hoek uit Zeist. Samen met zusterbedrijf Noot in Ede gaat Taxi Gomes het groepsvervoer in Zeist en Driebergen-Rijsenburg voor zijn rekening nemen.

De vervoerders uit Barneveld en Ede zijn in handen van dezelfde eigenaar. Volgens Bovenschen werd Taxi Gomes benaderd door de curator van Hoek. ,,Het aantal vervoerders van onze grootte is de afgelopen jaren flink teruggelopen, dus was het min of meer logisch dat wij in beeld kwamen. Daarnaast doen we ook al het groepsvervoer in omliggende gemeenten als Leusden en Woudenberg."

De onderhandelingen met de curator leidden uiteindelijk tot een overeenkomst: Taxi Gomes gaat samen met Noot het groepsvervoer verzorgen, met uitzondering van het leerlingenvervoer.

Met de uitbreiding groeit het personeelsbestand van Taxi Gomes met zo'n 25 mensen. Een deel van het personeelsbestand van het failliet gegane Hoek heeft op die functies gesolliciteerd. Momenteel telt het Barneveldse bedrijf zo´n driehonderd medewerkers.

Bovenschen: ,,De marges in onze branche zijn niet hoog, maar ons voordeel is de schaalgrootte. In dat opzicht is dit een welkome aanvulling."