• Nico van der Poel in 2009 bij het gemeentewapen van Ede.

    Foto: Freek Wolff/BDU

Van der Poel SGP-lijsttrekker bij verkiezingen

EDE Nico van der Poel wordt de lijsttrekker van de SGP bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Hij is momenteel voorzitter van de SGP-fractie in de gemeenteraad en is als lijsttrekker gekozen door de leden van de gemeentelijke afdeling. Dat meldt de partij in een persbericht.

,,De SGP heeft hiermee gekozen voor ervaring en stabiliteit'', aldus het bestuur van de lokale SGP. Al sinds 2002 is Van der Poel actief in de gemeenteraad van Ede. Door de jaren heen had Van der Poel verschillende portefeuilles, waaronder financiën, economie en veiligheid, en nam hij zitting in verschillende commissies.

Van der Poel is gemotiveerd om ook in de nieuwe raadsperiode de speerpunten van de SGP voor het voetlicht te brengen: ,,Ik wil in de politiek aandacht vragen voor christelijke waarden en normen en voor de belangen van alle inwoners van de gemeente Ede.''

De SGP is sinds de laatste gemeenteraadsverkiezingen de grootste partij in de gemeenteraad van Ede. Bij de Tweede Kamer verkiezingen afgelopen maart, bleek dat het aantal SGP-stemmers opnieuw is gegroeid. Ruim 9.100 inwoners stemden toen op de partij.

De uiteindelijke kandidatenlijst wordt aan het einde van dit jaar vastgesteld.