Thuiszorg Vérian Ede reikt de prijs uit

EDE Thuiszorgorganisatie Vérian Ede was vrijdag 2 oktober ook van de partij op de gratis toegankelijke informatiemarkt 'Woon Bewust' in het raadhuis van Gemeente Ede. Naast vrijblijvend kennismaken met het veelzijdige aanbod van zorg thuis van Vérian, kon men ook meedoen aan een prijsvraag 'Raad het aantal spuitjes'. Mevrouw Dini van Gent uit Ede zat er met 55 spuiten het dichtst in de buurt. Ze heeft hiermee een dinerbon gewonnen. Wijkverpleegkundige Bianca Vermeulen (foto rechts) overhandigde haar persoonlijk de bon. Mevrouw Van Gent: ,,Wat een leuk cadeau. Het voelt als een eer als enige iets te hebben gewonnen. Mijn man en ik zijn levensgenieters. We gaan met de bon lekker uit eten."

Mevrouw Van Gent realiseert zich dat ze ouder wordt en het goed is om vooruit te denken. Daarom bracht ze een bezoek aan de informatiemarkt Woon Bewust. Ze wil er niet aan denken om haar ruime huis met mooie uitzicht over de vijver en haar heerlijke achtertuin achter zich te laten. Mevrouw Van Gent: 'Ik vond het bezoek aan de informatiemarkt heel positief en waardevol. Veel informatie over veiligheid, woonaanpassingen en professionele zorg thuis. Ondanks haar leeftijd heeft mevrouw Van Gent eenmaal thuiszorg gehad. Nu zijn ze in overleg met Wmo en Woningbouwvereniging Woonstede hoe ze hun badkamer kunnen aanpassen, zodat mevrouw niet meer het bad hoeft in te stappen om te kunnen douchen.

De informatiemarkt was een onderdeel van de regionale campagne Woon Bewust (www.woonbewustede.nl). Het doel van de campagne is mensen bewust te maken wat voor mogelijkheden er zijn om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Op de markt was er aandacht voor woonaanpassingen, veiligheid, energiebesparing, voeding, beweging en zorg thuis.

Vrijdag 13 november vindt in Lunteren een Woon Bewust informatiemarkt plaats in het Westhoffhuis (Dorpsstraat 28). Ook Thuiszorg Vérian Ede staat hier met een stand.