• AberMedia
  • AberMedia
  • AberMedia
  • AberMedia
  • AberMedia
  • AberMedia
  • AberMedia

Supermarkt Jumbo aan Bellestein overvallen (update 3)

EDE Onbekenden hebben zaterdagavond supermarkt Jumbo aan de Bellestein in Ede overvallen. De daders zijn er met een onbekende buit vandoor gegaan. De politie zoekt getuigen.

Twee gemaskerde mannen drongen rond 21.15 uur de supermarkt binnen die even daarvoor was dicht gegaan. In het pand waren daardoor alleen nog medewerkers aanwezig. Zij werden met vuurwapens bedreigd en gedwongen diverse kassalades af te staan. De daders gingen er daarna samen vandoor op een grijze scooter in de richting van het centrum. De overvallers waren beide donker gekleed en de kassalades namen zij mee in opvallende gele Jumbotassen. Later werden in de wijk Kernhem enkele kassalades teruggevonden.

De politie heeft direct na de melding een zoekactie ingesteld waarbij onder meer gebruik gemaakt werd van Burgernet. Dit leverde geen direct resultaat op. Ondanks dat diverse getuigen zich al gemeld hebben is de politie nog steeds op zoek naar meer informatie. Daarom is zondagochtend onder meer een buurtonderzoek gedaan. Personen die mogelijk iets gezien hebben dat met de zaak te maken kan hebben worden dan ook verzocht contact op te nemen met de politie in Ede via telefoonnummer 0900-8844.

Facebook

Twee medewerkers zijn niets vermoedend bezig met opruimen aan de achterzijde van het pand. De andere medewerkers zijn de vakken aan het vullen en maken winkel spic en span voor de maandag.

Vervolgens komen twee mannen op een grijze scooter aanrijden vanaf de kruising ‪‎Pollestein/‎Blijdestein‬. Zij bedreigen de twee medewerkers aan de achterzijde direct met vuurwapens. De daders waren in het donker gekleed, droegen capuchons en bivakmutsen.

Onder bedreiging van de wapens worden alle medewerkers gesommeerd om bij de service balie op de grond te gaan zitten. Daar moeten zij hun mobiele telefoons op de grond leggen, waarna ze naar de kantine geleid worden.

De melding komt bij de politie binnen op het moment dat de overval nog gaande is. In dergelijke situaties moeten alle aanrijdende eenheden hun zware kogelwerende vesten aantrekken. Direct werd om luchtondersteuning gevraagt maar de ‪#‎politiehelicopter‬ was niet beschikbaar.

De daders gaan er uiteindelijk met meerdere kassalades vandoor, die ze met zich meenemen in gele big-shoppers van de Jumbo. Zij rijden weg over de parkeerplaats in de richting van de Pollenstein. Gelukkig bleven alle medewerkers rustig, en behalve de grote emotionele impact, bleef iedereen ongedeerd.

Een dag later worden de kassalades en scooter in de wijk ‪#‎Kernhem‬ terug gevonden.