• Ted Walker

Scholiere Pallas Athene College Ede gewond (update)

EDE Een scholiere van het Pallas Athene College in Ede is maandagochtend gewond geraakt. Zij kwam onder een rolcontainer met boeken die van de laadklep van een vrachtwagen viel. Deze vrachtwagen stond achteruit geparkeerd op het terrein van de school, aan de kant van de ingang voor personeel. De scholiere is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis in Utrecht gebracht.

In een email aan ouders en verzorgers laat de rector van de school weten wat er is gebeurd. 'De scholiere was samen met andere leerlingen als vrijwilliger aanwezig bij het sorteren van de schoolboeken. Zij stond bij het uitladen van de vrachtwagen te kijken. Daarbij viel een kar met schoolboeken tegen haar aan. Wij wensen de leerling en haar ouders heel veel sterkte en we hopen op een goede afloop', aldus de rector in de e-mail.

,,Een kar mag niet zomaar van een laadklep vallen. Wij zullen dus onderzoeken hoe dat heeft kunnen gebeuren,'' zegt Paul van der Burg, woordvoerder van de Inspectiedienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Voor het ongeval werden ook de brandweer en een traumahelikopter ingezet. De heli is uiteindelijk niet ter plaatse gekomen.