• Ronald Plasterk (Twitter)

René Verhulst definitief nieuwe burgemeester van Ede

EDE René Verhulst wordt de nieuwe burgemeester van Ede. De ministerraad heeft met de voordracht van de gemeenteraad ingestemd. Minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk bevestigde het bericht vrijdagmiddag via Twitter (foto). Verhulst is 56 jaar en lid van het CDA. Zijn benoeming gaat in op 8 september.

René Verhulst was sinds 2010 burgemeester van de gemeente Goes. Daarvoor, van 2006 tot 2010, was hij directeur van de Universiteit van Amsterdam en van 2005 tot 2006 secretaris van de Nyenrode Business Universiteit. Van 2000 tot 2005 was Verhulst wethouder in de gemeente Utrecht.

PROCEDURE Op 13 maart 2017 heeft de gemeenteraad van Ede de profielschets voor de nieuwe burgemeester, in het bijzijn van de commissaris van de Koning in Gelderland, Clemens Cornielje, vastgesteld. Voor de burgemeestersvacature Ede hadden zich zeventien sollicitanten gemeld. De commissaris van de Koning heeft gesprekken gevoerd met meerdere kandidaten. Vervolgens heeft hij overleg gehad met de door de gemeenteraad van Ede ingestelde vertrouwenscommissie. De vertrouwenscommissie heeft eveneens gesprekken gevoerd met een aantal kandidaten. Op basis van de vastgestelde profielschets heeft de vertrouwenscommissie twee kandidaten voorgedragen aan de gemeenteraad. De minister heeft de aanbeveling van de raad en het advies van de commissaris van de Koning overgenomen.

Tijdens de raadsvergadering van 8 september 2017 wordt de heer Verhulst beëdigd door de commissaris van de Koning. Aansluitend vindt de installatie plaats.