• AlertCrossmedia

'Recreatiewoningen Lunteren miljoenen minder waard door komst AZC'

EDE De VVD in Ede neemt het op voor de woningeigenaren van vakantiewoningen op recreatiepark De Goudsberg in Lunteren. Volgens de liberalen worden de recreatiewoningen op het park door de komst van een AZC minder waard. Dit kan, volgens berekeningen van de VVD, voor eigenaren een totaal verlies van meer dan tien miljoen euro opleveren. De VVD heeft het college daarom gevraagd om nog deze week in overleg te treden, om voor alle partijen een oplossing te zoeken.

In het onderzoeksrapport van onderzoeksbureau Arcadis staan de verschillende, mogelijke, vestigingsplekken voor een AZC in de gemeente Ede. Volgens de VVD staat in het rapport beschreven dat een van de drie percelen op het recreatiepark, namelijk een perceel met 48 stacaravans, direct grenst aan de percelen waar de vluchtelingen mogelijk komen te wonen. ,,Een goede en aantrekkelijke visuele afscheiding kan dienen als 'bufferzone' tussen de verschillende terreinen", aldus Arcadis.

Dit zorgt volgens de VVD voor problemen. ,,Gezien het gegeven dat de verschillende percelen direct aan elkaar grenzen, roept de term 'bufferzone' vraagtekens op. De gele gestippelde lijn op de tekening in het onderzoeksrapport laat zien dat de rondweg op twee plaatsen wordt afgesloten door de 'bufferzone'. Daarmee is de rondweg geen rondweg meer. Dit zal van invloed zijn op de toegankelijkheid, de veiligheid en de verkeersveiligheid op het park. De samenhang in de infrastructuur wordt ernstig onderbroken."

HONDERDVIJFTIG EIGENAREN Volgens de VVD komen de circa honderdvijftig eigenaren van de recreatiewoningen aan een doodlopende straat te zitten met aan beide zijde recreatiewoningen. ,,Door het op een niet logische wijze splitsen van het terrein zullen de honderdvijftig recreatiewoningen sterk in waarde dalen en mogelijk onverkoopbaar worden. Daarmee gaan de eigenaren een zware tol betalen voor de huisvesting van vluchtelingen."

Volgens de VVD reppen het college en Arcadis niet over de waardedaling. ,,In de meeste situaties ontkent men de waardedaling van woningen als gevolg van een AZC-vestiging. Dat wil niet zeggen dat dit ook voor Camping De Goudsberg opgaat. De situatie van De Goudsberg is heel specifiek en met geen enkel andere AZC-locatie in Nederland vergelijkbaar."

Label:

Vluchtelingen