• Archief BDUmedia

Politie druk met arresteren fietsendieven

EDE De politie heeft zaterdag vier personen gearresteerd voor het stelen van fietsen in Lunteren en Ede. Een vijfde persoon wist te ontkomen.

De politie werd zaterdag om 12.50 uur gebeld over twee fietsendieven die in Lunteren door burgers achtervolgd werden. De mannen hadden een fiets gestolen bij een supermarkt aan de Dorpsstraat in Lunteren, maar dit was door een getuige gezien en direct werd de achtervolging ingezet door meerdere mensen. Eén verdachte (een 19-jarige Poolse man) werd staande gehouden en door burgers overgedragen aan agenten. De andere verdachte (een 26-jarige Pool) bleek op het platte dak van een kerk te zijn geklommen en is op aanwijzing van getuigen door agenten van het dak gehaald en aangehouden.

Even later, rond 15.20 uur, is in Ede een 37-jarige man uit Ede aangehouden nadat hij was betrapt op diefstal van minstens twee fietsen bij een supermarkt aan de Brouwerstraat in Ede. De eigenaresse van één van deze fietsen was samen met kennissen gaan zoeken naar haar fiets in de omgeving, en zij troffen de fiets verderop aan, op de Marktstraat, geparkeerd bij een spoorwegovergang. Vlakbij de fiets zagen zij twee mannen staan, waarbij men al het gevoel had dat zij wellicht de fiets gestolen hadden. De getuigen belden de politie en hielden de situatie in de gaten. Even later vetrokken de mannen, maar met behulp van één van de getuigen, die bij de politie instapte om te helpen zoeken, zijn de mannen niet veel later gelokaliseerd, fietsend op twee fietsen. Zij gingen er vandoor maar één van hen kon worden klemgereden en aangehouden door de politie. De ander wist te ontkomen. De fiets waar de aangehouden verdachte op zat bleek ook gestolen bij dezelfde supermarkt. De politie sluit niet uit dat de mannen meer fietsen gestolen hebben op deze locatie, dit wordt nog onderzocht.

Rond 00.30 ontdekte de politie dat een lokfiets van de politie Ede gestolen was. De fiets is vervolgens door de politie gelokaliseerd achterin een bus die geparkeerd stond bij een woning in Kootwijkerbroek. De motor bleek nog warm. Ter plekke is de persoon die met de bus weggeweest was, een 22-jarige man uit Kootwijkerbroek, aangehouden op verdenking van fietsdiefstal. Achterin bleek nog een fiets te liggen, ook deze was zaterdagavond gestolen in Ede. De man bekende beide fietsen gestolen te hebben.