• Cees van der Knaap neemt de petitie in ontvangst uit handen van
    woordvoerder Ronald Busser

    Bert Vos

Petitie tegen azc Goudsberg in ontvangst genomen

EDE Burgemeester van Ede Cees van der Knaap nam woensdag een Lunterse petitie tegen de komst van een asielzoekerscentrum (azc) op de Goudsberg in ontvangst.

De Lunterse petitie, geactiveerd via de website www.azc-lunteren.nl, werd ruim 2.700 maal ondertekend en is daarmee veruit de grootste petitie binnen de gemeente Ede. De petitie werd in de maand januari actief toen er bekend werd dat De Goudsberg als mogelijke azc locatie in beeld kwam. Woordvoerder Ronald Busser: ,,Wij streven continu naar goed overleg met gemeente, COA en Arcadis en juist door te komen met argumenten de gemeenteraad te overtuigen van het 'waarom juist niet op De Goudsberg'."

Van der Knaap liet al eerder weten niet te luisteren naar dreigementen, wel naar argumenten. Vandaag ontving hij de woordvoerder van de petitie-website, die op zijn beurt aangaf dat de site geopend blijft voor ondertekenaars tot en met 14 april aanstaande. Op deze datum zal de gemeenteraad in Ede een definitief besluit over de verschillende locaties nemen.

Label:

Vluchtelingen