• Vincent Jannink

Mogelijk noodopvang vluchtelingen in De Reehorst of De Peppel

EDE De gemeente Ede wil mogelijk sporthal De Reehorst of De Peppel in Ede beschikbaar stellen voor acute en kortdurende noodopvang van vluchtelingen. Bovendien heeft de gemeente, naast de al eerder aangekondigde locatie voor 600 vluchtelingen, een locatie op het oog voor noodopvang. De nog niet bekend gemaakte locatie moet onderdak kunnen bieden aan 200 vluchtelingen.

Dat zegt de gemeente in een bericht op haar website. Aanleiding was een oproep van het ministerie van Veiligheid en Justitie, donderdagavond. Daaruit werd duidelijk dat in Nederland snel meer nieuwe plekken moeten komen voor de opvang van vluchtelingen, omdat veel bestaande locatie bijna vol zitten. ,,Gelukkig waren er al snel voldoende opvangplekken beschikbaar. Daarom was directe actie gisteren (donderdag, red.) in onze

gemeente niet meer nodig'', zegt Ede op haar website.

,,De kans is groot dat er snel een nieuw beroep wordt gedaan op gemeenten om acute noodopvang aan te bieden. Wij bereiden ons daar serieus op voor. We hebben een locatie op het oog, die we voor een periode van enkele maanden voor opvang geschikt kunnen maken. Hier kunnen we ongeveer 200 vluchtelingen onderbrengen. Ook kunnen we dan per direct één van de twee sporthallen, De Reehorst of De Peppel, beschikbaar stellen voor acute en kortdurende noodopvang'', aldus de gemeente.

Label:

Vluchtelingen