• Large group of happy senior men and women applauding.

    BraunS

Mantelzorgers in het zonnetje

EDE Het is zaterdag 10 november weer landelijke Dag van de Mantelzorg. Het is inmiddels een goede gewoonte om rond die dag mantelzorgers in het zonnetje te zetten. De Medewerker, Welstede en SWO hebben gezamenlijk hiervoor een gevarieerd programma bedacht.

Rond dinsdag 10 november zullen op diverse locaties verspreid over de gemeente Ede verschillende activiteiten plaatsvinden. Mantelzorgers uit de gemeente Ede zijn van harte uitgenodigd om zich voor een activiteit in te schrijven. De activiteiten vinden plaats in een gezellige omgeving waar ook gelegenheid is voor een praatje met hapje en drankje. Zo kunnen mantelzorgers meedoen aan een workshop taart versieren, djembé spelen, koken, mozaïeken, line-dancen, bloemschikken. Maar ook een verwenbezoekje aan de pedicure, manicure, masseur behoren tot de mogelijkheden.

De gemeente Ede waardeert ook de inzet van mantelzorgers. Wethouder Gerrie Ligtelijn reikt 10 november in het Kernhuis in Ede de eerste Mantelzorgwaardering, een bedrag van 100 euro, uit aan een mantelzorger. Dit gebeurt om 15.00 uur.

Wethouder Marije Eleveld is 11 november om 19.30 uur aanwezig in het Kulturhus in Wekerom voor een gesprek met mantelzorgers.

Mantelzorgers die een activiteit willen volgen dienen zich uiterlijk één week van tevoren aan te melden. Dit kan via 0318-6513123 of via info@demedewerker.nl, met vermelding van naam, adres, telefoonnummer, gekozen activiteit en aantal deelnemers (mantelzorgers). Alle activiteiten worden gratis aangeboden.

Kijk voor het volledige programma en locaties op http://www.demedewerker.nl/mantelzorgers/activiteiten/dag-van-de-mantelzorg

Niet meedoen aan een activiteit, maarwel zin in een praatje, ontmoeting, hapje en/of drankje? Zonder inschrijving welkom .