• Foto uit archief.

    Janus Visser/BDU

'Maak borden voor Lunteren Noord en Zuid'

LUNTEREN De fractie van het CDA wil dat de gemeente bezoekers van Lunteren met borden laat zien hoe ze naar de noordkant of aan de zuidzijde van het dorp kunnen komen.

,,Lunteren is een gastvrij dorp. Veel bezoekers komen langs bij de recreatieparken, feestzalen en het congrescentrum. Maar ook particulieren ontvangen natuurlijk bezoekers", schrijft raadslid Irene van de Voort van het CDA. ,,Helaas verdwalen veel bezoekers in het eenrichtingsverkeer van Lunteren, omdat er een knip zit in de doorgaande weg. Het is de bezoeker niet duidelijk dat voorbij het kruispunt Westzoom/Postweg er een keuze is gemaakt tussen Noord en Zuid."

RONDRIJDEN Van de Voort verklaart dat leden van de Dorpsraad, de Middenstandsvereniging, recreatieondernemers (zoals Zaal Floor, Het Hek, Het Nieuwe Erf) en bewoners haar steunen bij dit plan. ,,De knip in De Dorpsraad wordt steeds meer erkend als feit. Bezoekers blijven rondrijden, omdat ze niet doorhebben dat ze helemaal terug moeten naar de rondweg, om aan de andere kant van Lunteren te komen."

Voorstel van het CDA is om bij het kruispunt Postweg/Westzoom een bewijzering aan te geven met Lunteren Noord en Lunteren Zuid, zodat de bezoeker zich bewust is van een keuze. ,,Als de bezoeker dan verkeerd heeft gekozen, kan hij altijd terug naar de rondweg, voor de andere kant. Ook recreatieondernemers en zalen kunnen op hun website aangeven of zij aan de Noord of Zuid zijde van Lunteren zich bevinden."

TE KLEIN De provincie heeft aan de Dorpsraad echter aangegeven dat Lunteren te klein is voor een Noord en Zuid gedeelte. Van de Voort vraagt zich af of het college van b en w van de gemeente Ede daar ook zo over denkt en welke bestuurlijke laag verantwoordelijk is voor de bewegwijzering op de Postweg/Westzoom.