• Valerie Kuypers

Lunterse geruchten over bouw AZC niet waar

LUNTEREN Donderdag zong in Lunteren het hardnekkige gerucht rond dat Recreatiecentrum de Goudsberg de definitieve locatie zou zijn voor een AZC in de gemeente Ede. De toewijzing van de huisjes zou al begonnen zijn. De gemeente Ede bevestigt echter dat er niets van waar is.

Robin Hazeleger

Er zouden 400 vluchtelingen naar Lunteren komen die verdeeld moesten worden over 53 huisjes. Het nummeren en toewijzen van de woningen zou al in volle gang zijn. Dat gerucht ging de rondte onder de bevolking.

,,Helemaal niets van waar", reageert gemeentewoordvoerder Henk Faas stellig. ,,Daar klopt echt niks van. Op dit moment is de onderzoeksprocedure nog niet afgerond. Pas op 23 maart wordt er een locatievoorstel bekend gemaakt. Dan wordt er over de meest geschikte locatie gesproken. Op dit moment wordt er nog niets gebouwd."

In het land komen steeds meer oproepen voor kleinschalige opvang. De oproep van de burgemeesters van Boxtel en Heusden vinden steeds meer bijval. Ook de COA staat niet negatief tegenover kleinschalige opvang.

,,Op dit moment doorlopen we een eigen proces", zegt Faas hierop. ,,In de gemeente Ede gaan 600 tot 1400 vluchtelingen opgevangen worden. We volgen de discussie rondom de kleinschalige opvang nauwlettend, maar we zijn zelf een onderzoeksprocedure ingegaan waar we ons aan houden. Tot dat deze is afgerond kunnen we nog niets zeggen over aantallen en locaties. Daar komt bij dat het ministerie nog geen officiële uitspraken heeft gedaan over kleinschalige opvang."

Onlangs stelde raadslid Versteeg van de SGP al vragen in de Edese raad over de grootte van de AZC's. De fractie hoopt dat deze tegelijk beantwoord worden met de uitkomsten van het onderzoek.

Label:

Vluchtelingen