• Wim Mulder
  • Hotel Sterrenberg
  • Hotel Sterrenberg
  • Hotel Sterrenberg
  • Hotel Sterrenberg
  • Hotel Sterrenberg

Hotel de Sterrenberg Otterlo heropend

OTTERLO De Edese wethouder Harry van Huijstee heeft vrijdagmiddag de officiële heropening van Hotel de Sterrenberg aan de Houtkampweg in Otterlo voor zijn rekening genomen. Met een echte heggenschaar knipte hij het lint of liever gezegd de slinger door, waarna de genodigden het ingrijpend verbouwde en uitgebreide viersterrenhotel konden betreden. De officiële handeling vond plaats, terwijl het hotel inmiddels al weer enkele maanden volop in bedrijf is.

Wim Mulder

VERANDERINGEN De Sterrenberg was een half jaar gesloten om de uitbreiding te kunnen realiseren. In de aanbouw op het voormalige parkeerterrein bevinden zich nu zeventien nieuwe kamers. Verder treffen de gasten in het hotel nu een wellness-area met twee zwembaden, sauna, stoombad, teppedarium en fitness aan. Ook de lounge en het restaurant, dat nu de naam Cèpes draagt, zijn ingrijpend veranderd. Tegenover het hotel is een nieuwe parkeerplaats aangelegd. Daar is ook het fiets-wandel-opstap-plein met een grote fietsenstalling te vinden. Tijdens de bouw verving de gemeente Ede het wegdek van de Houtkampweg. In plaats van asfalt bestaat dat nu uit klinkers, waardoor er een eenheid met de Dorpsstraat tot stand is gekomen.

TOEKOMST Het horecabedrijf is al een kwart eeuw in handen van familie Bom. Door de verbouwing is het volgens Hans Bom nog toekomstbestendiger geworden. In zijn welkomstwoord liet hij weten, dat steeds meer internationale gasten de weg naar de Sterrenberg weten te vinden. ,,Voor ons een reden nog meer de nadruk op het viersterrenniveau te leggen. Deze gasten verwachten net iets extra.''

De Otterlose hotelier toonde zich bijzonder in zijn nopjes met de medewerking van iedereen, die bij de verbouwing was betrokken. ,,Alleen daardoor hebben we de planning kunnen halen. Natuurlijk kom je na de oplevering nog wat kleine dingetjes tegen, maar die zijn ook allemaal opgelost.''

Na de opening door Van Huijstee konden de genodigden, onder wie vertegenwoordigers van aannemer Nijhuis Bouw, de gemeente Ede, recreatieondernemers uit Otterlo, VisitVeluwe het Kröller- Müller Museum, het Nederlands Tegelmuseum en Koninklijke Horeca Nederland een kijkje nemen in het hotel. Het gezelschap kon onder meer genieten van een demonstratie synchroonzwemmen door leden van Polar Bears uit Ede. Ook kregen zij uitleg van binnenhuisarchitect Etienne Bouten, terwijl Hans van de Kooij van Koninklijke Horeca Nederland een korte lezing hield over de trends in de hotellerie.