Is het COA al huurder van de Braamhorst?

EDE Een brief van Essent, gericht aan het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA), stak vorige week door een veelvoud van kranten uit de brievenbus van de Braamhorst aan de Zonneoordlaan, één van de drie locaties waar in Ede asielzoekers moeten worden opgevangen. Iemand wilde de brief beter in de brievenbus stoppen toen hij zag voor wie de brief was bestemd. Is het COA al huurder van de Braamhorst vragen omwonenden zich inmiddels af.

Door de brief is er onrust ontstaan onder een aantal inwoners rond de Braamhorst. Zij concluderen dat het COA al huurder is van het terrein. ,,De Nederlandse Caravan Club verhuurt het terrein aan het COA en het COA sloot voor de levering van energie een overeenkomst met Essent af." In een memo aan de gemeenteraad stelde het college van burgemeester en wethouders afgelopen vrijdag dat de onderhandelingen met de eigenaren over de locaties nog gaande zijn.

SCHIJN TEGEN Inwoners benaderden VVD-raadslid Alexander Vos de Wael met vragen over hoe betrouwbaar de gemeente en de burgemeester is. ,,Mijn reactie is dat ik geen reden heb om aan de betrouwbaarheid van de gemeente Ede en de burgemeester te twijfelen. Maar zij moeten mij daarvoor wel argumenten geven. Want op het eerste gezicht heeft de gemeente de schijn tegen."

Via raadsvragen wil Vos de Wael van Ede weten of het juist is dat het COA een contract heeft gesloten met Nederlandse Caravan Club voor de huur van het terrein de Braamhorst. ,,En is het juist dat het COA juridisch gezien de huurder van het terrein de Braamhorst aan de Zonneoordlaan is? Als dit zo is hoe past dit dan in de uitspraken van de gemeente en de burgemeester dat de onderhandelingen met de drie eigenaren nog gaande zijn? En hoe past dit in de uitspraken dat er geen onomkeerbare besluiten genomen worden tot op het moment dat de provinciale regietafel zijn mening opmaakt?"

Label:

Vluchtelingen