• Archief BDU Media

Gestolen fiets na anderhalf jaar terecht

EDE De afgelopen tijd worden veel fietsen uit Ede gestolen waarbij vaak grote bestelbusjes worden gezien, meldt de politie. Een motoragent zag onlangs een wit bestelbusje rijden en dit was reden voor een controle.

Tijdens de controle bleek dat er twee fietsen in de laadruimte van de bus zaten. De bestuurder en de bijrijder van de bus konden niet verklaren hoe zij aan deze twee fietsen kwamen. Na verdere controle bleek dat één van de fietsen gesignaleerd stond als gestolen. Volgens de politiesystemen was de fiets ruim anderhalf jaar geleden gestolen.

Zowel de bestuurder als de bijrijder zijn aangehouden op verdenking van heling en zijn ingesloten voor onderzoek. Beide fietsen zijn ook in beslag genomen. De fiets die als gestolen gesignaleerd stond, kon direct terug naar zijn rechtmatige eigenaar. De eigenaar was zo blij dat hij zijn fiets terug had, dat hij de politie bedankt heeft met een mooie kaart en wat lekkers.

Er wordt momenteel nog onderzoek gedaan naar de andere fiets. ,,Omdat het serienummer van de fiets niet bij ons bekend was als gestolen, is het voor ons erg lastig om de eigenaar te achterhalen. Doe daarom altijd aangifte van uw gestolen fiets en vermeld in de aangifte altijd het serienummer."