• Shody Careman

Edese psycholoog schrijft revolutionair boek over afvallen

EDE De Edese psycholoog Heleen Ligtelijn schrijft een boek over afvallen vanuit een revolutionaire gedachte: het gaat niet om wát je eet, maar waarom!

Mensen die willen afvallen weten bijna altijd heel veel over voeding. Het vervelende is juist dat het ondanks al deze kennis toch niet lukt om gezonder of minder te eten. We weten bijvoorbeeld best dat een snoepbui onverstandig is en dat die zak chips voor de televisie een dikmaker is. Maar deze kennis in de praktijk brengen is helaas vaak niet zo eenvoudig…

Heleen Ligtelijn verzamelt in haar boek 'Op dieet? Doe normaal!' haar praktijkervaring en versnijdt praktische voorbeelden en tips met de psychologische processen die ten grondslag liggen aan onze ongewenste eetgewoontes. Het maakt de lezer bewust van zijn eigen gedrag en moedigt aan tot het maken van doelbewuste veranderingen in het eetpatroon.

Het boek is sinds kort verkrijgbaar in de boekhandel (uitgegeven door Uitgeverij Kosmos) en als e-book op diverse websites. Heleen Ligtelijn (33) is psycholoog, gespecialiseerd in eetgedrag. Zij werkt inmiddels meer dan vijf jaar in haar succesvolle praktijk 'De Dieetpsycholoog' in Ede en geeft gastcolleges op deRadboud Universiteit Nijmegen. Ook verscheen zij afgelopen jaar in diverse televisieprogramma's en landelijke dag- en weekbladen.