EBC ondersteunt Business Event gemeente Ede

EDE ,Een echt Edes ondernemersfeest, daar willen we als EBC natuurlijk niet ontbreken!" Aan het woord is Wim van den Brandt, voorzitter van het Edes Bedrijfs Contact (EBC). Sinds de start van het Business Event in Ede 11 jaar geleden is deze actieve bedrijvenkring betrokken bij de feestelijke ondernemersavond.

,,We kijken er weer naar uit. Maandag 12 oktober komen honderden ondernemers bij elkaar om te netwerken in een feestelijke en ontspannen setting. Het Business Event is een geweldige gelegenheid om ondernemers uit de regio te ontmoeten."

Het EBC is volop betrokken bij het evenement in De Reehorst. De ondernemerskring heeft zitting in de jury, draagt kandidaten aan en is Business Partner.

Wim van den Brandt: ,,Als Business Partner willen we laten zien dat deze avond echt waarde toevoegt aan het ondernemersklimaat in Ede. Met elkaar mogen we trots zijn dat de economie uit het dal is gekomen. Op Prinsjesdag is duidelijk geworden dat dit vooral dankzij het bedrijfsleven is. De mentaliteit en het arbeidsethos in onze gemeente is ongekend positief. Nu wij als EBC ook één van de awards uitreiken, willen we de zaal laten zien dat we echt trots zijn op deze topbedrijven."

Het EBC organiseert voor haar leden maandelijks een netwerkbijeenkomst. Regelmatig in Kasteel Hoekelum, maar ook zijn er bedrijfsbezoeken en rondleidingen. Iedere eerste maandag van de maand van twaalf tot twee inclusief lunch. De ledenbijeenkomst is een ontmoetingsplek en een platform voor vragen en of wensen van de leden. Op informele wijze kunnen ondernemers van gedachten wisselen met ondernemers en afgevaardigden van diverse werkgeversorganisaties en de gemeente Ede. Het Edes Bedrijfs Contact houdt de leden op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen door middel van de website www.ebcede.nl en een ondernemersnieuwsbrief via e-mail. Momenteel vertegenwoordigt het Edes Bedrijfs Contact een groep Edese bedrijven met totaal ruim 15.000 medewerkers.

De ondernemerskring is aanspreekpunt voor de gemeente bij allerhande overleg en regelgeving. Ook de bedrijfsterreinen zijn vertegenwoordigd in het bestuur. Van den Brandt: ,,Het heeft echt zin om lid te zijn van het EBC. We peilen bij onze leden hoe zij denken over thema's als bereikbaarheid, glasvezel, camerabeveiliging, vergunningen et cetera. Daarnaast zijn veel middelgrote en grote ondernemingen in het Edese aangesloten bij het EBC. Het is dé plaats om te netwerken en nieuwe ondernemers te ontmoeten."

,,Het leuke van het Business Event 2015 is dat je ook buiten de eigen bedrijvenkring contacten kunt leggen. In de commissies die samengesteld zijn om de genomineerden aan te dragen en te selecteren, zijn ondernemersverenigingen en bedrijvenkringen uit de gehele gemeente vertegenwoordigd. Tenslotte gaat er erom dat we als betrokken ondernemers Ede op de kaart zetten en samen sterk staan", sluit Van den Brandt af: ,,Als je in de gemeente Ede een onderneming hebt, mag je deze avond gewoon niet missen."

Foto:

Wim van den Brandt: ,,De mentaliteit en het arbeidsethos in onze gemeente is ongekend positief."