• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Brandweer redt kat uit koof

EDE De Edese brandweer bevrijdde zondagmiddag een poes uit haar benarde positie. Het beestje was in een portiek van een flat in een koof gekropen en kon daar kennelijk uit eigen kracht niet meer uitkomen. De brandweer opende de koof en droeg het beestje over aan medewerkers van de dierenambulance.

 

Ruben Wittingen ontdekte het dier. ,,Ik zag het kontje van de kat onder de koof uitkomen toen ik langs de brievenbus liep. Toen ik hem gerust wilde stellen in de hoop dat hij er uit zou kruipen schoot hij juist omhoog. Ik liet hem even met rust in de hoop dat hij zelf weer uit de koof zou kruipen. Maar toen ik wat later weer ging kijken zag ik weer het kontje. Toen heb ik de dierenambulance maar gebeld en die hebben de hulp van de brandweer ingeroepen.''

 

Toen de koof geopend was besloot de bevelvoerder van de brandweer kat even wat rust te geven in de hoop dat hij zou besluiten zijn positie vrijwillig te verlaten. Uiteindelijk was het toch een van de brandweerlieden die haar heeft bevrijd. Gelukkig had hij wel bescherming aan want de 'je weet wel kater' in kwestie bleek geen kat om zonder handschoenen aan te pakken. Eenmaal in een kooi kon het beestje vervoerd worden naar de Hof van Ede. Daar werd geconstateerd dat het een gecastreerde kater zonder chip betrof. Op een bruin vlekje op de borst na is het dier helemaal zwart. In afwachting van zijn baasje verblijft hij in het dierenasiel aan de Verlengde Arnhemseweg in Ede.