Bennekoms bier rolt van de band bij Heidebrouwerij Ede

EDE De Veluwse Heidebrouwerij in Ede heeft voor Historische Vereniging Oud-Bennekom bier gebrouwen met de naam Bennekoms Amber. Vrijdag rolden de flesjes van de band. Net als Bennekoms Bruin en Bennekoms Blond heeft dit amberkleurig bier ook als ingrediënt de rogge die werd geoogst op de Hullenberg in het Bennekomse Bos.

Vorig jaar werd de eerste keer op twee akkers in het bos rogge ingezaaid en geoogst. Omdat er veel regen viel, was de kwaliteit niet hoog. Die is dit jaar veel beter, omdat schoven beter konden drogen. Van dit rogge is nu het Bennekoms Amber gebrouwen. Het bier is iets minder zoet en plakt niet in de mond, zodat het lekker wegdrinkt.

Bennekoms Amber is dit keer niet alleen in flessen van 750 ml te koop maar ook in 330 ml. De vereniging is met de Veluwse Heidebrouwerij in zee gegaan, omdat zij ook in kleinere flessen kunnen leveren en meer liters kunnen brouwen. De vraag naar het bier is zo groot dat het steeds is uitverkocht.

Met het oog op de komende feestdagen wil Oud-Bennekom ervoor zorgen dat er dit keer genoeg aanbod is. Bijkomend voordeel is dat de prijs hierdoor omlaag kan. De grote flessen kosten 5,49 euro en de kleintjes 1,69 euro. Met de aankoop wordt de vereniging gesteund. Bennekoms Amber te koop bij Gall & Gall en Albert Heijn op de Dorpsstraat. In de supermarkt is het bier te vinden in een speciale Oud-Bennekom display kast. Bij Gall & Gall is op vrijdag 6 november tevens een bierproeverij met hapjes. Deze festiviteit is van 18.00 tot 21.00 uur.

Het bier is ook aan te schaffen bij de kraam van de vereniging op de Dickens Fair. Op deze kerstmarkt in het centrum van Bennekom op vrijdag 11 en zaterdag 12 december zijn dan ook cadeaupakketten te koop. De markt is op vrijdag van 15.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. De vereniging is altijd nog op zoek naar leden die willen helpen met het bemannen van de kraam. Dit is voor één of twee uur en samen met een ander verenigingslid.

Mensen die hierin interesse hebben kunnen mailen naar info@oudbennekom.nl. Meer info: www.oudbennekom.nl