• Manuela Smit

´Vrolijke wandeling´ tegen verharding Edes azc-debat

EDE Op Facebook is een initiatief ontstaan voor een ´vrolijke wandeling´ door het centrum van Ede, in strijd tegen de verharding van het azc-debat in de gemeente Ede. Het initiatief van de groep ´Met hand en hart´, moet zaterdag 12 maart plaatsvinden.

,,Het vluchtelingendebat heeft tegenstellingen in Nederland op scherp gezet en waarden als wederzijds respect lijken in het toenemende tumult steeds vaker verloren te gaan. Ook in Ede zorgt een kleine groep voor een verharding in de lokale gemeenschap, door anti-AZC petities, bedreigingen, islamofobe manifestaties en zelfs acties waarbij belediging en vernieling niet geschuwd worden´´, schrijft de groep op haar Facebookpagina. ,,Om ruimte te scheppen voor ontmoeting en expressie van al diegenen die saamhorigheid en waardigheid belangrijk vinden, is er op zaterdag 12 maart vanaf 13.00 uur een samenkomst op het Raadhuisplein in Ede. Verschillen in herkomst, religie en cultuur zijn er altijd geweest, zullen er altijd zijn en maken onze samenleving tot een kleurig en rijk geheel.´´

Deelnemers kunnen een bloem of boodschap aan een groot hart bevestigen, dat later op de middag aangeboden zal worden aan de vluchtelingen in de noodopvang.

PROGRAMMA De groep heeft van 13.00 tot 14.00 uur een bijeenkomst op het Raadhuisplein gepland. De wandeling start vanaf 14.00 uur.

Label:

Vluchtelingen