uit-cultuur lezersnieuws

Bijzonder Russische Koorsymfonie "Klokken"Valborgkoor en Cantus Alba Ruthenica Minsk (Belarus)

Na gezamenlijke oefendagen van beide koren in het Akoesticum, wordt in een bijzonder samenwerkingsproject het mirakel zang-spel Perezwony ("Klokken") uitgevoerd. Het is een grootse en zelden uitgevoerde compositie van de Russische componist Valery Gavrilin (1939-1999).

Pluskoor Gelderse Vallei zoekt Projectleden voor lustrumconcert

Ons koor bestaat volgend jaar 5 jaar en dat willen we vieren met een spetterende uitvoering van Dido en Aeneas. Dit is de bekende opera van Henry Purcell en ook de rest van het concert bestaat uit Engels werk van o.a. Dyson Four Songs for Sailors.

Meezingproject Bachcantate

In het kader van Luther500 organiseert de Evangelisch-Lutherse Gemeente Ede op zondag 8 oktober in de Lutherse kerk een cantatedienst. Aanvang: 10.30 uur. Centraal zal staan de Bachcantate 'Bringet dem Herrn Ehre seines Namens', BWV 148 voor alt, tenor, koor en orkest.

Back to the 60's Buitenzorg

Beste muziekliefhebbers,

Zaterdag 26 augustus begint het nieuwe seizoen van Muziekcafé Ede.

Evenals vorig jaar kunnen we gebruikmaken van de zaal achter in Buitenzorg (De 3 Gratiën) die mooi aansluit op het buitenterras.

Sprankelende muzikale mix van het Makers-Collectief

Vijf fluitisten van de Nederlandse Fluit Academie en vijftien jonge bewoners van asielzoekerscentra (18 en 25 jaar) maken samen een voorstelling.

Slotconcert door Rien Donkersloot

Woensdagavond 30 augustus a.s. is het slotconcert van de serie zomeravond-orgelbespelingen in de Oude Kerk te Ede. De jonge talentvolle organist Rien Donkersloot zal dit verzorgen.

Maandag 28 augustus gaan de repetities van Interkerkelijk koor Immanuël uit Harskamp weer van start!

Maandag 28 augustus gaan de repetities van Interkerkelijk koor Immanuël uit Harskamp weer van start!

We zijn een open, sociaal en gastvrij koor en bestaan inmiddels 10 jaar.

We zingen een gevarieerd 4-stemmig repertoire van psalmen, opwekkingsliederen en mooie gospels.

Meezingproject Bachcantate

In het kader van Luther500 organiseert de Evangelisch-Lutherse Gemeente Ede een meezingproject met de Bachcantate 'Bringet dem Herrn Ehre seines Namens' (BWV 148) voor alt, tenor, koor en orkest.

Alexanderconsort geeft cantateconcert in Oude Kerk Bennekom op 16 september

Op zaterdag 16 september zal het Alexanderconsort Cantate 45 van J.S. Bach uitvoeren.

Lazy Sunday met De Vrienden van Straks

Met de juiste Vrienden sla je je overal doorheen. Zij helpen je op weg met liedjes over je lieve oma, tweedehands mannen en natuurlijk de liefde. Dat doen ze in een intieme akoestische setting, met cajón, gitaar, mandoline, mondharmonica en accordeon.

Pagina's