Lokaal lezersnieuws

Mediteren met Iconen

Mediteren met Iconen Stiltecentrum Emmaüs

Woonstede ontwikkelt woningen met stichting Stoer

Er komt een nieuw initiatief op het Enkaterrein in Ede: een kleinschalige woonvorm voor Stichting STOER. Jong-volwassenen die zorg nodig hebben, krijgen er een nieuw thuis. Op hetzelfde terrein ontwikkelt Woonstede nog 10 huurappartementen.

Het Zeeuwse Reimerswaal zoekt gastgezinnen uit 1953

De Zeeuwse gemeente Reimerswaal is op zoek naar gastgezinnen, die bij de watersnoodramp van 1953 hun woningen openstelden voor de opvang van evacués. Op 1 februari 2018 wil het gemeentebestuur deze ingrijpende gebeurtenis samen met hen in Kruiningen herdenken.

'Met Connect Us bezorgen we gevluchte jongeren weer een lach op hun gezicht'

Negen jaar geleden is Filmon Kuslom (21) met zijn familie gevlucht uit Eritrea naar Nederland. Hij weet daarom als geen ander hoe lastig het is om de taal, cultuur en gewoontes van een wildvreemd land te leren.

Jonah4Kids: Inpakken met Jojo!

Het is bijna zover: december. We worden overspoeld met cadeau's, groot en klein, oud en jong. Super fijn natuurlijk! En dat kan nog mooier worden, namelijk wanneer we ervaren dat we zelf ook wat te geven hebben. Daarom organiseert Jonah4Kids dit bijzondere event: Inpakken met Jojo!

SME naar rechter om bomenkap Eikenlaan

De Stichting Milieu Werkgroepen Ede (SME) stapt naar de rechter om de door het College van B&W van Ede gewilde kap van tien bomen aan de Eikenlaan in Ede te voorkomen.

Ouders up-to-date na bezoek Scholenmarkt Ede 2017

Afgelopen week hebben veel ouders de Scholenmarkt Ede bezocht bij Aeres VMBO Ede (voorheen Groenhorst).

Sint en Piet

Zaterdag was Sinterklaas natuurlijk ook in Harskamp. De route liep eigenlijk niet door de Margrietlaan, maar Lineke Stolk had geluk, Sint en Piet reden toch langs haar huis. Lineke snelde op haar pantoffels naar buiten, zo graag wilde ze met Sint en Piet op de foto!

Dorpsraad Lunteren met 3 onderwerpen: Villa Nieuw Boschoord, De Vraagbaak, Valleilijn

Dorpsraad met 3 presentaties op maandag 27 november 2017.

Villa Nieuw Boschoord, de Vraagbaak en Valleilijn

Computer Spreekuur in Bibliotheek Stadspoort Ede

Sinds 20 september verzorgt Aware ICT diensten wekelijks een gratis en vrij toegankelijk Computer Spreekuur in de Stadspoort bibliotheek Ede.

Pagina's