Lezersnieuws

Mantelzorgbeurs Ede op vrijdag 1 juni

Op vrijdag 1 juni organiseert Malkander in samenwerking met de gemeente Ede de mantelzorgbeurs in Cultura. Een ontspannen middag met informatie, workshops en ontmoeting voor alle mantelzorgers in de gemeente Ede. Entree en deelname aan de activiteiten is geheel gratis.

Totale leegverkoop inventaris De Klinkenberg Ede

Vilente De Klinkenberg organiseert op vrijdag 1 juni een grote rommelmarkt ter gelegenheid van de verhuizing naar het nieuwe woonzorgcentrum. Alle inventaris die niet meeverhuist naar de nieuwe locatie aan de Amsterdamseweg, wordt te koop aangeboden.

De eikenprocessierups: heb jij ‘m al gezien? Help mee om ze in kaart te brengen

De eerste eikenprocessierupsen duiken weer op. De harige rups kruipt in eikenbomen en zorgt voor veel overlast tussen mei en juni. Vroeger kwamen eikenprocessierupsen alleen voor in warme landen in Zuid-Europa maar ze zijn tegenwoordig ook op grote schaal in Nederland te vinden.

Bosbad Lunteren ontvangt compliment van inspectie

Afgelopen week ontving het Bosbad in Lunteren onaangekondigd bezoek van een inspecteur van de provincie Gelderland. Deze controleert de veiligheid en hygiene van het bad en de technische installaties.   

Onweer in Ede tijdens Brand ROVC

Afgelopen nacht, tijdens de brand bij het ROVC trekt de onweersbui over Ede, wat resulteerde in deze fantastische foto.

NAH Trefpunt in Ede

Op woensdag 30 mei 2018 is er weer een  NAH-Trefpunt. Een avond bedoeld voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel en hun partners/mantelzorgers. De avond staat in het teken van het thema ambulante thuisbegeleiding.

SGP stelt raadsvragen over einde kledingbank

Eind vorige week werd de SGP-fractie verrast door het bericht van het stoppen van de Kledingbank te Ede. De kledingbank  heeft de achterliggende vijf jaar bewezen een grote groep mensen te kunnen helpen aan kleding.

Zaterdag 2 juni: Pre-opening SmaakPark Ede met culinaire streekmarkt

Dit jaar wordt het moment van de waarheid. Christian Weij en Petra Busser hopen aan het einde van het jaar volop in de verbouwing van hun SmaakPark te zitten. Het park wordt een inspirerende kruising tussen een kookstudio, pluktuin en een foodhal met de sfeer van een permanent foodfestival.

Edenaren, laat je horen! De plannen voor de laagvliegroutes liggen nog steeds op tafel!

Lelystad Airport gaat uitbreiden. In het eerste jaar hoopt het vliegveld 10.000 vluchten voor zijn rekening te nemen, een jaar later 45.000.

Beheren van foto’s op de computer

In onze steeds digitaler wordende wereld is het welhaast onmogelijk om niet mee te doen met de steeds wisselende technische aanpassingen. Leden van de Hcc zitten op de eerste rang als e.e.a. ter sprake komt.

Pagina's