• Henny Jansen

@FinalewekenEde : SDS '55 blij met titel

WEKEROM SDS '55 werd zaterdag kort na de gewonnen wedstrijd tegen SDVW '75 (6-0) gehuldigd.

 

De KNVB bestuurder wachtte gezien de tussenstand de uitslag bij FC Winterswijk -AFC Arnhem niet af. De spelers, begeleiding en bestuur werd gefeliciteerd. De bijbehorende medailles ontbraken uiteraard ook niet.

 

Daarvoor had SDS '55 de titel al lang en breed op het Doetinchemse veld gevierd. Snel werden door de SDS bestuurders bloemen geregeld, en bier besteld. Het echte feest werd zaterdagavond in de gezellige Wekeromse kantine voortgezet. Uiteraard in gezelschap van de trouwe supportersschare die de hoofdmacht altijd bij staat.

 

TERUGBLIK Jaap-Evert Roelofsen en trainer Jan Fluit wilden voordat zij in het feestgedruis onder gingen wel even terugblikken. ,,Het kampioenschap in de vierde klasse is meer dan verdiend. SDS is terug waar het hoort, namelijk in de derdeklasse", meende het duo.

 

Jaap-Evert Roelofsen besliste pas in de warming-up dat spelen verantwoord was. ,,Ik heb met de trainer voortdurend contact gehouden. Onze verzorgster (Annet van Veldhuizen, red.) komt alle eer toe. Zij heeft gezorgd dat ik bijna vijftig minuten probleemloos kon meespelen. Gezien de stand was een wissel met Evertjan van Luttikhuizen verstandig." 

Of ik de stand bij FC Winterswijk - AFC Arnhem bijhield. Niet echt maar de geblesseerde spelers wel. En dat ontging ons niet", grapte Jaap-Evert Roelofsen. De Wekerommer maakte dit seizoen zijn debuut in de hoofdmacht. ,,Vorig jaar speelde ik in het tweede elftal. Daarvoor heb ik voornamelijk in de zaal gevoetbald. Dit is in mijn debuutjaar tegelijk mijn eerste kampioenschap. Heel bizar", glimlachte Jaap-Evert.

 

Hij is er van overtuigd dat SDS ook in de derde klasse kan meedraaien. ,,Het hele seizoen hebben we in de top twee gestaan. Even leek AFC Arnhem een geduchte concurrent, maar ook zij haakten af. Onze enige mindere periode is net na de winterstop geweest bij Almen en Oeken. Maar uiteindelijk heeft onze klasse, saamhorigheid als team gezegevierd. Dat bewijzen ook de cijfers 88-15. Daar kan geen ploeg aan tippen ", besloot de centrale verdediger.

 

TEVREDEN Ook trainer Jan Fluit keek tevreden terug. ,,Bij velen leefde de hoop dat het kampioenschap komende zaterdag tegen buurman Harskamp zou worden verzilverd. Maar ik heb steeds gezegd, zo snel mogelijk."

 

Fluit gebruikte, bijna noodgedwongen dit seizoen om jeugdige spelers in te passen. ,,Vorig seizoen is een aantal routiniers gestopt. Vier of vijf jonge spelers hebben hun debuut gemaakt. En met succes", gaat de succesvolle coach verder.

 

Op dit moment lijkt SDS alleen afscheid te moeten nemen van Jos van Roekel. ,,Daar staat de terugkeer van Evert Bouw tegenover. Maar met deze groep slaan wij zeker geen slecht figuur in de derde klasse. In de winterstop bleek dat wel tijdens een aantal oefenwedstrijden tegen derdeklassers. "

 

GAS Zowel Fluit als Roelofsen wil dat er de laatste drie wedstrijden 'gas' wordt gegeven. ,,Zaterdag tegen Harskamp wil ik er weer staan. Niks geen punten schenken", zegt Roelofsen gedecideerd. ,,Daar sluit ik mij bij aan. Sportief gezien ben je dat aan de andere clubs verplicht. Maar ook aan onze toeschouwers die recht hebben op een geïnspireerd elftal. Wel is het zo dat je spelers met pijntjes misschien wat eerder aan de kant laat. Waarom een risico nemen als het niet noodzakelijk is", besluit Jan Fluit.  

 

Trainer Fluit wacht gespannen op het eindsignaal.