• I love Ede-Stadspoort, jij ook? Kom dan bij de Brandweer!

Versterk Brandweer Ede-Stadspoort

03-12-2015, 11:00 | Lezersnieuws | Roel Tomassen

Brandweer Ede-Stadspoort zoekt nieuwe vrijwilligers. "Onze ploeg bestaat momenteel uit vijftien brandweervrijwilligers, maar we willen toe naar zeventien vrijwilligers", vertelt Ron Voois, de ploegcommandant van de post aan Willy Brandtlaan 1.

"Wij zijn dus op zoek naar twee nieuwe vrijwilligers", vervolgt Voois. De ploegcommandant licht toe wanneer je past bij Brandweer Ede-Stadspoort. "Echte teamplayers, die willen wij. We moeten namelijk in teamverband optreden als mens en dier in nood onze hulp nodig hebben. Het motto 'samenwerken is elkaar versterken' staat bij ons hoog in het vaandel."

De werving loopt op volle toeren. De focus ligt op de directe omgeving van de brandweerpost. In Ede-Stadspoort zijn tientallen A3-posters opgehangen en 600 A5-flyers huis-aan-huis verspreid. Ook op Facebook is de vrijwilligersploeg actief aan het werven.

Waarom inwoners van Ede-Stadspoort hun lokale brandweerpost zouden moeten versterken, weet Voois wel. "Je bent als hulpverlener de helpende hand in een hechte samenleving. Aan de veiligheid van jouw buurt bijdragen geeft je ontzettend veel voldoening."