Veel animo voor wijkaanpak energiebesparing in Componistenbuurt met HOOM en ValleiEnergie

18-02-2016, 18:41 | Lezersnieuws | ValleiEnergie

Wethouder Leon Mejjer gaf dinsdagavond voor 60 mensen de aftrap van de wijkactie in de Componistenbuurt met een informatieve avond over energiebesparing.

"Hoe kan het nou dat een gemeente als Ede onderaan bungelt qua duurzaamheid, terwijl we omringd zijn door zoveel natuur", vroeg hij zich af. "Dat moet anders. Daarom wordt er hard gewerkt aan een ambitieus duurzaamheidsprogramma met onderwerpen als windmolens, afval en mobiliteit. Een minder belicht onderwerp is de energieverspilling in onze woningen. Dit is de grootste uitdaging", aldus de wethouder. Daarom is hij blij met de wijkaanpak in de jaren zestig wijk de Componistenbuurt.

Vervolgens licht Lex Hoefsloot van energiecoöperatie ValleiEnergie de projecten op het gebied van lokale energieopwekking van ValleiStroom© toe, zoals de collectieve zonnecentrale 'De Energiekazerne' Voor het andere speerpunt, samen energie besparen, slaat ValleiEnergie graag de handen ineen met energiespecialist Hoom. "Met Hoom hebben we nu een aanpak waarvan wij zeggen: ja, dit zou weleens goed kunnen werken". Lex verduidelijkt de rollen: ValleiEnergie zorgt voor de communicatie. Hoom regelt vervolgens alles en is uw aanspreekpunt.

Kasper van Heteren en Robert Tersmette van Hoom lichten vervolgens de wijkactie toe. Eerst is de wijk in kaart gebracht aan de hand van een aantal woningen die vooraf zijn bezocht. Er worden voorbeeldbesparingen getoond. Kasper legt uit dat er in de Componistenbuurt nog veel te winnen is met bijvoorbeeld vloerisolatie. Maar, benadrukt hij, elke woning is anders en per woning wordt altijd gekeken wat een geschikte maatregel is. "Hoom is onafhankelijk. Ons enige belang is u goed advies geven en goede begeleiding bieden."

Tot slot geeft Maartje Hazebroek van de gemeente uitleg over de aantrekkelijke financieringsregeling van de gemeente zelf.

Aan het eind van de avond hebben 22 bewoners hun interesse in 1 of meer maatregelen kenbaar gemaakt, of willen energieklant worden van ValleiEnergie.

Ziet u ook muziek in de wijkactie van de Componistenbuurt? Aanmelden kan tot 16 maart vrijblijvend op www.maakjehuishoom.nl/componistenbuurt. Hier staat ook het wijkaanbod. Bij 15 mensen met interesse, geldt een aantrekkelijke wijkkorting. Voor het wijkaanbod heeft Hoom bedrijven geselecteerd op kwaliteit en prijs. Hoom begeleidt het hele proces en zorgt dat de installatie perfect wordt afgeleverd. Hoom blijft het onafhankelijke aanspreekpunt in de Componistenbuurt, ook na de actie.