• Kantoormanager Otto Meijnen.

    Van Veen Advocaten

Van Veen Advocaten steunt ondernemende mensen in ontwikkelingslanden

03-07-2017, 12:10 | Lezersnieuws | Kimberley van Rossum

Sinds 12 juni is Van Veen Advocaten bedrijvenambassadeur van Oxfam Novib. Dankzij het microfinancieringsprogramma dat het advocatenkantoor in Ede steunt, krijgen ondernemende mensen in ontwikkelingslanden kans op een betere toekomst.

In ontwikkelingslanden leven veel mensen in armoede. De arme mensen kunnen vaak geen geld lenen bij een bank. Via Oxfam Novib krijgen zij een klein krediet. Met dit krediet kunnen zij een eigen bedrijfje en dus een zelfstandig bestaan opbouwen. Zo wordt uitgegaan van de kracht en de mogelijkheden van de mensen zelf.

"Oxfam Novib werkt graag samen met het betrokken bedrijfsleven aan een wereld zonder armoede en met gelijke kansen voor iedereen", aldus Farah Karimi, algemeen directeur van Oxfam Novib. Van Veen Advocaten sluit zich graag aan bij het microfinancieringsprogramma genaamd: 'Ondernemers voor Ondernemers'. Otto Meijnen, kantoormanager Van Veen Advocaten: "Nederland telt veel ondernemers, maar in ontwikkelingslanden is het starten van een onderneming niet vanzelfsprekend. Dat is jammer, want het kan bijdragen aan de duurzame, economische ontwikkeling van een land. Wij staan daarom achter het programma en dragen graag ons steentje bij aan een betere wereld".