• NK finalisten P.i.T

    Astrid Snoijink
  • Marit van Rabenswaaij in Ahoy

    Manja Moraal

Van Rabenswaaij van turnclub P.i.T schittert in Ahoy

22-06-2017, 12:41 | Lezersnieuws | Turnclub P.i.T Lunteren

Afgelopen weekend turnde eerste jaars junior turnster Marit van Rabenswaaij de sterren van de hemel tijdens fantastic gymnastics in Ahoy.

Tijdens het NK 1e divisie waar van Rabenswaaij het weekend hiervoor een hele mooie 5e plek behaalde, plaatste zij zich automatisch voor dit toernooi samen met 9 andere junioren B, 10 senioren B en 10 senioren A.

Alle turnsters werden op A niveau (het hoogste niveau onder eredivisie) beoordeeld. van Rabenswaaij behaalde knap de 17e plaats in dit sterke deelnemersveld.

Ook 7 andere turnsters van Turnclub P.i.T stonden op het NK 1e divisie. Talentendivisie turnsters Chayenne Raaijmakers Esmée Koudijs en Emma van den Heuvel hebben een prachtige prestatie neergezet door 6e, 13e en 28e te worden van heel Nederland. Chayenne presteerde het de dag erna om nog twee 5e plaatsen te behalen op de toestelfinales sprong en rek. Rozemarijn de Bree (Instap N2) liet wat steekjes vallen, maar stond maar mooi op haar eerste NK! Ze werd 31e.

Sofie Radstaake (debutant bij de jeugd eerste divisie) had niet haar dag tijdens het NK, ze werd 35e. Tijdens haar balkfinale de dag erna moest ze ook een val incasseren, maar werd 7e.

Olivia van den Heuvel (niveau genootje van Marit) turnde zich naar een knappe 11e plaats tussen de junioren B.

Rosan Schrama (debutant bij de Senioren A) turnde een mooie wedstrijd met helaas een val van balk en een tegenvallende score op vloer. Hoge scores op brug en sprong brachten haar toch naar een 28e plaats.

Turnclub P.i.T is enorm trots al haar turnsters, maar op alle 15 NK finalisten van dit seizoen een beetje extra!