• Mw. Heikamp ontvangt mantelzorgwaardering uit handen van wethouder Gerrie Ligtelijn

Uitreiking mantelzorgwaardering

13-11-2015, 18:20 | Lezersnieuws | Ria Baas

Wethouder Gerrie Ligtelijn reikte dinsdagmiddag 10 november, op de landelijke Dag van de Mantelzorg, symbolisch een mantelzorgwaardering uit aan mw. Heikamp. Dit gebeurde in het Kernhuis waar ook andere mantelzorgers in het zonnetje werden gezet.

"Mantelzorg gaat niet om geld, maar doe je gewoon", aldus wethouder Ligtelijn. "Toch wil de gemeente met dit gebaar haar waardering laten zien voor de inzet van de vele mantelzorgers." 820 mantelzorgers kregen een bedrag van 100 euro op hun rekening gestort. Zij waren voor 1 november bij de gemeente aangemeld en hadden een bevestiging gekregen dat ze in aanmerking kwamen voor deze pluim. Tot nu toe zijn minder aanvragen gedaan dan verwacht. Er wonen duizenden mantelzorgers in Ede, toch zijn er nog geen 1000 mantelzorgers aangemeld. Iedereen die zorg, steun of begeleiding krijgt in de gemeente Ede kan een mantelzorger opgeven voor de mantelzorgwaardering van 100 euro. Dit is nog tot 1 januari 2016 aan te vragen via www.ede.nl/mantelzorgwaardering.

Op en rond de Dag van de Mantelzorg heeft De Medewerker samen met SWO en Welstede gedurende de gehele week een programma georganiseerd met leuke activiteiten voor mantelzorgers op diverse plaatsen in de gemeente Ede. Mantelzorgers konden bijvoorbeeld een taart versieren met fondant, djembé spelen, een kookworkshop volgen of bloemschikken. Ook konden ze zich lekker laten verwennen door gebruik te maken van een manicure, pedicure, massage of kapster. Voor jonge mantelzorgers was er een bioscoopbon om lekker een avondje naar de film te gaan.