• Deel van de Edese formatie: vlnr Arine van Holland, Ronis van Everdingen, Lars Verhalle, Kirsten Verhalle en Iris Onnink. Ontbreken: Ilse Kooi en Myrthe van der Knijff

    M. Verhalle
  • Winnaar medailleklassement Lars Verhalle ontvangt uit handen van Hennie Fuhrer de bijbehorende bokaal

    M. Verhalle

Supertrio De Vrije Slag pakt 22 medailles bij Gelderse kampioenschappen wedstrijdzwemmen

28-05-2017, 19:50 | Lezersnieuws | De Vrije Slag

Tijdens de Gelderse Kampioenschappen wedstrijdzwemmen in het Sportfondsenbad West in Nijmegen heeft De Vrije Slag een prima resultaat behaald: 22 medailles en winst in een van de medailleklassementen. Het toernooi was in de afgelopen twee weekenden verdeeld over vier dagen. De kleine Edese formatie, bestaande uit Arine van Holland, Ilse Kooij, Myrthe van der Knijff, Kirsten Verhalle, Iris Onnink, Ronis van Everdingen en Lars Verhalle, maakte in totaal 34 starts en behaalde daarin 28 persoonlijke records. Grote winnaar van het toernooi was Lars Verhalle: 6x goud en dus Gelders kampioen (400m vrije slag, 200m wisselslag, 200m schoolslag, 50m vlinderslag, 50m vrije slag, 50m rugcrawl) en 7x zilver. Met deze prestatie werd hij all-in winnaar van het medailleklassement bij de junioren. Zijn zus Kirsten behaalde 3x zilver en 4x brons. Iris Onnink maakte dit supertrio compleet met 2x zilver.

Ook de andere zwemmers van De Vrije Slag deden goede zaken met overwegend sterke PR's. Voor Ronis, Arine, Myrthe en Ilse zit het seizoen er zo goed als op. Voor Lars en Iris ligt het echte piekmoment over 2,5 week in Eindhoven: de Nederlandse Kampioenschappen voor Junioren en Jeugd. Eventueel kan Kirsten Verhalle hierbij ook nog aansluiten.