• Achterste rij v.l.n.r.: Arie de Bruin (Cloudopleder.it), Ernst van Dijk (deelnemer) , Ronald Taai (deelnemer), Reinoud van den Heuvel (deelnemer) en Iwan Hofstede (deelnemer). Voorste rij: Jan Langedijk (Burogrijs), Ton van Kattenbroek (Burogrijs) en Jo

Succesvolle afronding van het traject voor ICT werkzoekenden 'Van kansarm naar kansrijk'.

14-03-2016, 09:21 | Lezersnieuws | Ton van Kattenbroek

Ede. Dinsdag 8 maart j.l. hebben 10 deelnemers aan het traject 'Van Kansarm naar Kansrijk' hun certificaten behaald. Dit traject is een samenwerking van Werkgevers Servicepunt Foodvalley met Cloudopleider.it en Burogrijs.

Nieuwe kansen voor werkzoekende IT-professionals

Er is een grote groep ICT-professionals op zoek naar werk. Mensen met een traditionele ICT- ervaring, die het mede door hun leeftijd en gebrek aan actuele productkennis moeilijk vinden om aan werk te komen. Om de kans te vergroten op een baan in deze vernieuwde omgeving is Werkgevers Servicepunt Foodvalley (UWV) een speciaal traject gestart i.s.m. Cloudopleider.it en Burogrijs. Het doel van deze samenwerking is het verbeteren van de kansen van werkloze ICT-professionals op de ICT markt. Door een trainingscombinatie op gebied van Cloud technologie en persoonlijke communicatievaardigheden aan te bieden worden de kansen vergroot, omdat de huidige ICT wereld om deze competenties vraagt.

Arie de Bruin van Cloudopleider.it is blij met het resultaat. 'Mooi om te zien, hoe deze mensen zijn gegroeid in hun kennis en vooral de communicatieve vaardigheden.' Zij kunnen nu stappen maken in de nieuwe Cloudtechnologie. Als onderdeel van het traject hebben de deelnemers de opleiding 'EXIN Cloudcomputing Foundation' gevolgd.

O.l.v. Burogrijs hebben de deelnemers een 3-daagse training gevolgd met als thema's: Mindset, Persoonlijke communicatie en Presentatie. De training werd dinsdag 8 maart afgesloten met een praktijkopdracht. Alle deelnemers hebben zich daar gepresenteerd en tevens een officieel intakegesprek gevoerd met een externe HR-manager en een ICT ondernemer. Hierin konden de geleerde competenties toegepast en getoetst worden.

Succesvol traject met een grotere kans op werk

Ook de deelnemers zijn unaniem enthousiast over het traject. Dat de trainingen hun vruchten hebben afgeworpen is inmiddels duidelijk geworden. Van de 10 deelnemers hebben er 6 werk gevonden middels een arbeidscontract of proefplaatsing en de anderen zijn in beeld bij potentiele werkgevers en opdrachtgevers. 'Dit succes hadden we gehoopt, maar niet verwacht' aldus Jan van Neerbos, senior adviseur Werkgevers Servicepunt Foodvalley . 'We gaan zeker kijken of we dit traject ook kunnen inzetten voor andere beroepsgroepen en in andere regio's. Collega Luuk de Kruijff van het Servicepunt beaamt dit:´ Wat ons betreft is dit traject succesvol verlopen en dat smaakt naar meer.'