• Burendag bij de Houtclub Ede

  • Burendag 2015 Poppenkast

Succes gezamenlijke burendag in Ede-West/Ede Centrum krijgt vervolg

16-10-2015, 13:50 | Lezersnieuws | Bert Alkemade

De gezamenlijke organisatie van de burendag in Ede-West/Ede Centrum van zaterdag 26 september was een mooi succes. Het bezoek op de 10 verschillende locaties was in het algemeen goed en de sfeer onder de bezoekers was prima. Er werd dankbaar gebruik gemaakt van de vele activiteiten die waren georganiseerd. De dertien deelnemende organisaties zijn dan ook zeer tevreden, zo bleek uit de evaluatiebijeenkomst die deze week in Buurtcentrum de Kolk werd gehouden. De gezamenlijke organisatie was een initiatief van de regiegroep Ede-West/Ede Centrum die met wijkwaardebonnen diverse activiteiten heeft ondersteund. Door de gezamenlijk aanpak konden attracties en podiumkunstenaars gezamenlijk worden ingehuurd en op meerdere plekken worden ingezet. Dat gold bijvoorbeeld voor het poppentheater, de verhalenvertellers en de muzikanten. Ook de publiciteit kon gezamenlijk worden aangepakt en een treintje tussen de locaties reed zorgde tijdens de dag voor veel extra aandacht.

Volgend jaar zal de burendag in Ede-West dan ook opnieuw gezamenlijk worden aangepakt. Wel zal met de voorbereiding al in het voorjaar worden begonnen worden om tijdig afspraken te kunnen maken met de diverse podiumkunstenaars en de publiciteit nog beter te kunnen organiseren. Naast de organisaties die dit jaar hebben deelgenomen zijn ook andere organisaties volgend jaar van harte welkom.

De organisaties die aan de burendag 2015 in Ede-West / Ede Centrum hebben deelgenomen zijn de Regiegroep Ede-West/Ede Centrum, Buurtcentrum de Kolk, Buurtcomité Zeeheldenbuurt, Flower Power in de Bloemenbuurt, Kleefsehof, Speeltuin Klauterlust, Speeltuin de Korenbloem, Goede Herderkerk Baptistengemeente Op Doortocht, Careander, EG Jonah, Meet-Inn, Houtclub Ede en de Stichting Present.

Meer informatie: Regiegroep Ede-West/Ede Centrum, wijkwaardebonnen@ede-west.nl.