• Noël Bovens (rechts) sloeg keihard toe in het duel met Teunis Bunt

  • Chris van Oosterwijk (rechts) stond iets beter, maar kon net niet winnen van Jan Wouters

Sterk weekend voor schaker Hotze Tette Hofstra

03-02-2016, 10:00 | Lezersnieuws | BSV Bennekom

BENNEKOM - Grootste sprong maakte John Riksen maandag tijdens de 17e ronde van de interne competitie bij schaakclub BSV Bennekom. Hij verloor bij de nieuwe cijfers van 1 februari weliswaar punten met zijn rating (schaakkracht), maar won intern van Rini Kreeft. Die gaf plompverloren een pion cadeau in de opening en kwam dat niet meer te boven. Riksen stond twaalfde en beland door de winst op plek acht.

Ook voor koploper Hotze Tette Hotze was het een mooie maandag. Niet alleen staat hij met zijn rating weer dik boven de 2200 punten (2221). Hij won tevens redelijk gemakkelijk van Cock Struijk.

Terwijl Hofstra afgelopen zaterdag al een sterke start kende in het persoonlijk kampioenschap van OSBO. Hij won in de hoofdklasse twee keer en leidt in de dans om de titel samen met Apeldoorner Thomas Beerdsen. Overigens leidt Wim Thieme van BSV Bennekom met 3 uit 3 bij de veteranen.

De winst intern kwam Hofstra daarnaast goed uit, want nummer twee Noël Bovens zegevierde over Teunis Bunt. Deze stond iets beter, al kwam dat er in de analyse niet echt uit. In de praktijk ging Bunt op de damevleugel wat zwakjes door en dat gaf Bovens kans om op de koningsvleugel toe te slaan. Dat deed hij met verve en akelig doeltreffend. Ruim vijftig punten loopt Bovens nog achter op Hofstra.

Wel is het verschil tussen Bovens en nummer drie Benno van der Veen ruim zestig punten. Hij won van Teun Alting, die met zijn koning in het eindspel de verkeerde kant op ging. Van der Veen had de mazzel dat runner-up Martijn Bakker er niet was, zodat hij een plaatsje klom. Ook

Harry Verhoef deed goede zaken. Hij kwam tegen Kees van Dijk wel wat goed weg. Deze had twee sterke paarden, maar deed daar te weinig mee. Verhoef kwam de stelling in bij Van Dijk en sloeg hard toe.

BSV schaakt elke maandagavond (rookvrij) vanaf 19.55 uur in Denksportcentrum De Commanderij, Commandeursweg 44 in Bennekom. Nieuwe leden zijn altijd inpasbaar. Inlichtingen: Rini Kreeft, telefoon (0318) 41 52 45.

De jeugdafdeling start al om 18.45 uur in De Commanderij. Inlichtingen: Jan Wouters, telefoon (0318) 41 62 80 of in de speelzaal.

Zie ook www.bennekomsesv.nl

Overige uitslagen: Caroline Sinkeldam - Dick Breher 0-1, Jan Wouters - Chris van Oosterwijk remise. René Bakker - Jaap van Donkelaar 1-0, Sake van der Schaaf - Hans Gillet 0-1, Jaap Nugteren - Klaus Bodlaender 1-0, Martin Maase - Ton Suuring 1-0, Sjoerd de Rave - Kurt Hulskamp 1-0.