• De jarige Jan Wouters (rechts) vloerde koploper Hotze Tette Hofstra

    Rini Kreeft
  • René bakker (rechts) in diep gepeins tegen Martin Markering. Het bracht hem geen windeieren!.

    Rini Kreeft

Spanning stijgt in titelstrijd bij BSV Bennekom tot kookpunt

11-05-2016, 11:40 | Lezersnieuws | BSV Bennekom

BENNEKOM - De spanning rond de vraag wie bij schaakclub BSV Bennekom met het clubkampioenschap gaat strijken is tot het kookpunt gestegen.

Want, koploper Hotze Tette Hofstra ging in de 27e en voorlaatste ronde onderuit tegen de jarige Jan Wouters. Nummer twee Noël Bovens profiteerde maar half. Hij kwam met Martijn Bakker tot remise. Bovens moet 14,5 punten goed maken op Hofstra.

Hofstra raakte een stuk tegen een vrijpion op de h-lijn achter in het duel met Wouters, die afgelopen maandag 80 jaar werd. Wouters offerde het stuk terug en won de vrijpion. In het enkele toreneindspel had Wouters twee pionnen meer. Wouters tikte het uit.

Bovens was toen allang gereed tegen Bakker. Bovens leek iets beter te staan. Op zijn voorstel werd de vrede getekend. Achteraf wellicht iets te vroeg. Bij winst was Bovens koploper geworden. Nu moet hij winnen in de laatste ronde en hopen dat Hofstra nog eens een veer laat!

Ook de niet in de 27e ronde spelende Benno van der Veen is nog niet kansloos. Hij heeft 37 punten achterstand op Hofstra. Dus wordt het spannend in de laatste ronde.

Er werden nog wat tikjes uitgedeeld. Zo won Wim Thieme, naar het leek in sneltreinvaart, van Harry Verhoef. Ook Martijn Pauw deed weer van zich spreken. Hij hakte in op de koningsvleugel van Chris van Oosterwijk en dus staakte Van Oosterwijk na een zet of vijftien de strijd.

En dan was er het gevecht tussen Martin Markering en René Bakker. Bij Markering kwam een mindere torenzet. Het resultaat was een scherpe stelling Bakker kwam met schaakjes en die brachten hem de winst. Rini Kreeft boekte zijn tweede achtereenvolgende zege. Teun Alting maakte een foutje en dat werd hard afgestraft.

Geen winst voor Kees van Dijk, terwijl hij toch veel beter stond tegen Teunis Bunt. Die ontsnapte met remise. Wel noteerde Gary Dinsbach een zege. En dat ging tenkoste van Hans Gillet. Ook Sjoerd de Rave smaakte het zoet van de zege. Hij had een loper meer tegen Ton Suuring. Die verweerde zich lang, maar moest toch het hoofd buigen.

De laatste ronde van de interne competitie is op maandag 30 mei. Eerst komt Herman Grooten op dinsdag 17 mei nog een training verzorgen, waarna op maandag 23 mei de finale van het Rapid wordt gespeeld.

Overige uitslagen: Van der Molen - Hooft 0-1, Bodlaender - Van Donkelaar remi