• Verlichting op pure zonne-energie

    Niels Veerman

Skippy-Rent en Mobisolar gaan samen werken

31-10-2016, 08:51 | Lezersnieuws | Johan Weidenaar

BARNEVELD - Vanaf vandaag gaat Skippy-Rent de Mobile Solar Units van Mobisolar via haar distributiekanalen verhuren. Op deze manier is Skippy-Rent de eerste totaalverhuurder die de Mobile Solar Unit in haar assortiment opneemt. De Mobile Solar Unit wekt stroom op met zonne-energie en is hierdoor 100% duurzaam. Hiermee kan verlichting of een kassa-unit van stroom voorzien worden, waarbij er 0 kg CO2 wordt uitgestoten. Andere voordelen zijn geen stank en geluidsoverlast meer.

''Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Om hierin mee te gaan willen we graag kijken hoe een product als de Mobile Solar Unit ontvangen wordt bij onze klanten'', aldus Johan Weidenaar, Sales manager bij Skippy-Rent.

De Mobile Solar Unit is ideaal voor apparaten die weinig stroom verbruiken. LED verlichting en kassasystemen zijn hier goede voorbeelden van. Maar ook een kantoorunit kan een MSU gebruiken voor haar stroomvoorziening.

''De zonnepanelen zetten zonlicht om in energie. Deze energie gaat direct naar de accu's en van daaruit wordt er naar de desbetreffende stroomverbruiker geleverd. De accu's komen tot zijn recht wanneer de zon niet meer schijnt'', vertelt Niels Veerman van Mobisolar. ''Het grote voordeel van een MSU is het feit dat er geen overlast wordt veroorzaakt in de vorm van stank of geluid. Ook kan een MSU tot 79 kilo CO2 per dag reduceren, in vergelijking met een aggregaat.''