• Opfriscursus autorijden voor senioren

Opfriscursus autorijden voor senioren

16-10-2015, 14:21 | Lezersnieuws | Veilig Verkeer Nederland, afd. Ede

Op dinsdag 3 november organiseert Veilig Verkeer Nederland, afdeling Ede, een BROEM-dag. BROEM, een opfriscursus autorijden voor senioren, is bedoeld om een beter inzicht te geven in het verkeer. De opfriscursus is voor automobilisten van 55 jaar of ouder en afkomstig uit de gemeente Ede. De BROEM-dag vindt plaats in Ede, Frankeneng 104 en is van 8.30 - 12.15 uur of van 13.00 - 16.45 uur. Opgeven voor deze dag kan tot donderdag 29 oktober via 085 48 77 110 of info@vvn-ede.nl. De BROEM-dag wordt gefinancierd door de Gemeente Ede. Deelname is gratis en heeft geen consequenties voor het behouden van het rijbewijs.

De BROEM-dag is een samenwerking tussen Veilig Verkeer Nederland en de Gemeente Ede, Jaap Speelziek Opleidingen en Stichting Rijbewijs Zorg. Ouderen kunnen deze dag hun rijvaardigheid testen en theoriekennis bijspijkeren. Daarnaast is er een verkeersgerelateerde workshop. Met speciaal opgeleide rijinstructeurs wordt in eigen auto een rijvaardigheidsrit van ongeveer 30 minuten afgelegd. Na afloop krijgt de deelnemer persoonlijke adviezen om veilig als automobilist aan het verkeer deel te nemen. Aan het einde van het programma krijgen de deelnemers een deelnamecertificaat en een adviesrapport.

Veel automobilisten die zo'n dertig jaar geleden hun rijbewijs hebben gehaald, zijn ervaren bestuurders. In de loop der jaren is het verkeer intensiever geworden en zijn kruispunten en verkeerssituaties ingewikkelder geworden. Door het opfrissen van de kennis op het gebied van de nieuwe verkeersregels en te leren hoe deze ook op de juiste manier toe te passen, kunnen er ongelukken voorkomen worden.