• 50 nieuwe Klompenpaden

    Willem van Leuveren

Nieuw boek over Klompenpaden

26-05-2017, 11:00 | Lezersnieuws | Wim Huijser

Tegelijk met de opening van het 100e Klompenpad tussen Renswoude en Veenendaal op 31 mei verschijnt het boek 50 nieuwe Klompenpaden, samengesteld door Wim Huijser en Harry Harsema.

In 2015 verscheen 50 Klompenpaden, over de eerste vijftig gerealiseerde wandelpaden door beide provincies. De derde druk daarvan is onlangs verschenen.

Aan dit nieuwe boek schreven meerdere auteurs aan mee, waaronder Leo Klep, Jelle de Gruyter, Ria Dubbeldam, Rob Hoekstra, Krijno Horlings en Marie-José van Beckhoven. Maaike Alma maakte landschapsschetsen en de inleiding werd geschreven door Jan Douwe van der Ploeg, tot voor kort hoogleraar Rurale Sociologie in Wageningen. Fotograaf Willem van Leuveren uit Scherpenzeel maakte opnieuw alle foto's. Deze impressies van alle 50 Klompenpaden zijn aangevuld met gedichten van Inge van den Thillart en Rien van den Heuvel, en wildplukrecepten van Jacqueline Raaijmakers.

Daarmee is 50 nieuwe Klompenpaden - behalve het verslag van 50 tochten door het agrarisch cultuurlandschap van Gelderland en Utrecht - opnieuw een ongedwongen ontdekkingsreis door het landschap van de literatuur, de kunst en het culinaire genot.

Met het herstellen en zichtbaar maken van deze wandelroutes dragen Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland bij aan de beleefbaarheid van het landschap en de cultuurhistorie.

50 nieuwe Klompenpaden, Uitgeverij Blauwdruk, 352, pagina's, € 15,-.