• Pop In Uitvoering

    Leon Schut

Negende editie van Open Dag Festival: Pop In Uitvoering succes

28-06-2016, 15:01 | Lezersnieuws | Novae Popschool

Zaterdag 25 juni vierde Novae Popschool haar tiende verjaardag in een volle De Kei. Traditiegetrouw op de laatste zaterdag in juni vond hier het jaarlijkse Open Dag Festival 'Pop In Uitvoering' plaats. De hele dag genoten ruim 1.000 bezoekers van non-stop livemuziek, gratis proeflessen en uitdagende workshops. "Pop In Uitvoering is Novae Popschool op zijn best! Alle aspecten van de popschool komen hier samen in één evenement" aldus een enthousiaste organisator Collin Leijenaar.

Er is een grote vrachtwagen vol met geluids- en lichtapparatuur ingezet om zalencentrum De Kei in Ede om te toveren tot een heus poppodium en het zag er fantastisch uit. Op de drie podia werd door bijna 300 muzikanten non-stop live muziek gemaakt.

Main Stage opende met een indrukwekkende slagwerkshow, waarna het band-geweld losbarste. Naast Main Stage konden bezoekers terecht in het Acoustic Café, Drumdome, de Workshop Room of in een van de drie lesruimtes. Het programma zat bomvol en stiltes vielen er eigenlijk nauwelijks. Mooi om te zien was de wisselwerking tussen docent en leerling. Alle popschooldocenten waren aanwezig en het gebeurde geregeld dat er een docent op het podium stond om samen met zijn leerlingen te spelen. Er ontstond hierdoor een mooie mix van professional en leerling en de chemie tussen de twee was voor het hele publiek voelbaar.

De opkomst was indrukwekkend. Onder de bezoekers ook veel mensen die even de sfeer kwamen proeven omdat ze interesse hebben om lessen te volgen bij de popschool. De hele dag waren er gratis proeflessen te volgen op het gebied van zang, gitaar, basgitaar, piano/keyboard, cajon en drums en van dat aanbod werd dankbaar gebruik gemaakt.

De 14-jarige Maarten is er vanaf het begin bij en staat aan het eind van de middag geduldig voor het keyboard/piano lokaal. "Ik heb al zo'n vier jaar keyboard les, maar nu de muziekschool is gestopt wil ik de overstap maken naar Novae Popschool. Wat ik vandaag van de popschool heb gezien vind ik mega vet! Ik heb vandaag al bij twee pianodocenten proeflessen gevolgd en begin straks aan bij de derde docent zodat ik kan kijken bij wie ik op les wil. Heel gaaf dat dat hier kan" Maarten is niet de enige die zich tijdens Pop In Uitvoering inschrijft bij Novae Popschool. Naast hem zijn er een hele hoop nieuwe muzikanten in spé aanwezig om de inschrijving rond te maken. "Als ik al die gave optredens zie, dan kan ik nu al niet wachten om volgend jaar zelf op het podium te staan!", aldus Maarten.