Kliko 4

16-09-2016, 14:20 | Lezersnieuws | Herjan

Hopelijk heeft iedereen het artikel met de goed gekozen kop "alleen betalen voor restafval" in Ede goed gelezen.

Dit overigens goede initiatief om afval nog beter te scheiden levert u echter wel een kwartet kliko's voor de deur op.

Het voorstel om een combi kliko met bijvoorbeeld een tussenschot wordt weggelachen. ondanks dat dan de investering van 900.000 !!! euro, misschien verminderd kan worden tot laten we zeggen een ton...

Of misschien kun je de huidige zak wel bovenin de altijd half lege papiercontainer doen? (als je een nee-nee sticker hebt)

Het probleem van illegale dumping van afval is volgens onze gemeente ook niet aan de orde omdat het in buurgemeenten geweldig werkt en omdat de proef in de buitendorpen zeer geslaagd is.

Nou in de buitendorpen is meer sociale controle en 10 seconden google leverde een heel ander beeld van onze buur Veenendaal op.

Lees dit maar eens: http://www.ad.nl/dossier-utrecht/veel-afval-scheiden-leidt-tot-zwerfvuil-in-veenendaal~aa24b8e9/

Natuurlijk is er een oplossing voor de kleiner behuisden. Tot een perceel oppervlak mag je een ondergrondse container aanvragen

Maar de folders liggen klaar, de overeenkomsten zijn gesloten dus wethouder Meijer is niet te vermurwen. Kliko 4 komt er aan!

Ik hoef hem in elk geval niet, of ruil hem om voor die van papier.

O ja, waarom kan het oud papier niet ouderwets ingezameld worden door verenigingen? Verdient ACV er dan niet genoeg aan?