• Onze locatie aan de Berkenlaan 2a in Ede

    Kinder Company

Kinder Company heeft haar deuren geopend

07-02-2017, 16:01 | Lezersnieuws | Kinder Company

Begin dit jaar heeft Kinder Company haar deuren geopend aan de Berkenlaan 2a in Ede. Daarmee heeft de regio Foodvalley er een aanbod bij als het gaat om de zorg voor kinderen tussen de 1 en 5 jaar.

De eerste aanmeldingen kwamen al in december binnen en daarmee ging een grote wens in vervulling van initiatiefnemer Simone Smaal. Smaal heeft ervaring in de Jeugdzorg en kwam vaak in gezinnen waar ouders zorgen hadden over de ontwikkeling van hun kinderen. Vaak zijn de zorgen groot en kan het kind onvoldoende meekomen in de reguliere (voor-)schoolse setting, maar zijn de signalen ook weer niet van dien aard om direct diagnostiek of behandeling in te zetten. Vooral voor die doelgroep, biedt Kinder Company nu uitkomst.

Smaal: "Bij jonge kinderen is tijdig signaleren en adequaat handelen erg belangrijk. Met onze aanpak proberen we in een kleinschalige setting de individuele ontwikkeling van het kind optimaal te stimuleren. Het traject heeft als doel om de achterstand in te halen en het kind voldoende vaardigheden te laten opbouwen om te kunnen deelnemen aan de reguliere (voor-)schoolse setting. Hiermee voorkomen wij dat kinderen terecht komen in langdurige of ingrijpende hulpverleningstrajecten".

Kinder Company richt zich niet alleen op communicatieve-, spraak/taal-, motorische en sociale vaardigheden van het kind. Ook is er aandacht voor het reguleren of aanleren van gedrag.