• Kim Otten, spiraal oefening WK Chicago 2013

  • Kim Otten, rechtuit oefening WK Chicago 2013

Kim Otten naar WK Rhönrad turnen Cincinnati (USA)

06-03-2016, 14:21 | Lezersnieuws | Steef Otten

ROTTERDAM - Na twee kwalificatiewedstrijden, in Ede en Naaldwijk heeft de Landelijke Technische Commissie van de KNGU bekend gemaakt welke Rhönrad turners geselecteerd zijn om Nederland te vertegenwoordigen op de Wereldkampioenschappen van 2016 in Cincinnati, VS.

De uit Ede afkomstige Kim Otten is een van de gelukkigen. Kim begon haar carrière bij Dok Ede, daar heeft zij al op 8 jarige leeftijd het Rhönrad turnen opgepakt. Kim draait inmiddels al een paar jaar mee in de internationale top. Tijdens de kwalificatiewedstrijden beloonde de jury haar oefeningen met goede scores. Ze werd geroemd om haar creatieve en zeer goed uitgevoerde oefeningen. Dit jaar wisten zich slechts twee Nederlandse senioren turnsters te plaatsen voor het WK in Cincinnati van 19-26 juni. De kwalificatie eisen lagen hoog, er moest van de KNGU op zijn minst een WK finaleplek waardige oefening geturnd worden om kans te maken op een plaats in het WK team.

In 2013 wist Otten als junior drie finale plaatsen te behalen tijdens het WK in Chicago en greep net naast het brons. Ook voor dit jaar liggen haar ambities hoog. Ze gaat voor een podiumplaats. Om deze ambitie waar te maken zal ze haar oefening nog verder moeten perfectioneren en in haar spiraal oefening wat extra moeilijke elementen moeten toevoegen. Ze heeft nog tot juni de tijd om hiervoor te trainen.

De deelnamekosten zijn hoog. Kim, studente industrieel productontwerpen, moet dit zelf betalen. Rhönrad turnen is geen Olympische sport en alle kosten zijn daarom voor de turner zelf.

Gelukkig heeft RSG Pantarijn kosteloos trainingsaccommodatie beschikbaar gesteld waar Kim buiten haar reguliere trainingen om 2 keer per week kan trainen. U bent te allen tijde welkom om een keer te komen kijken. Inmiddels heeft ze al enkele sponsoren geworven, waaronder opticien De Heus uit Ede, die haar ondersteunen. Ook heeft een groot fan van haar een Rhönrad ter beschikking gesteld waarin ze kan trainen. Ondanks deze sympathieke ondersteuning is het bij elkaar te sprokkelen bedrag nog niet bereikt.

Rhönrad turnen is een bijzondere vorm van turnen, de enige vorm waarbij het turntoestel niet op de plaats blijft maar meerolt en meedraait in de oefening. Bent u geïnteresseerd in het Rhönrad turnen kijk dan eens op www.kimotten.eu. U kunt daar ook zien welke tegenprestaties Kim levert als u haar sponsort. Dit kan variëren van een spectaculaire Rhönrad act tot persoonlijk product ontwerp zoals je eigen (bedrijfslogo) sleutelhanger of lamp.